מתכון לעוגת פאדג' שוקולד עסיסית בציפוי גנאש

שוקולד, שוקולד, שוקולד: מתכון מנצח לקינוח בטעם עשיר ומרקם פאדג'י נימוח ועסיסי, מצופה גנאש שוקולד נדיב. כדור גלידת וניל הוא משלים נפלא לצד ריבוע מהפאדג' (מתכונים, אוכל)

עוגת פאדג' שוקולד נימוחה ועסיסית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3/4 1 כוסות קקאו
  • 1 כוס שמן
  • 2 כוסות סוכר
  • 4 ביצים
  • 1/2 1 כוסות קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • כוס שוקולד-צ'יפס
  • לציפוי הגנאש:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה / קצפת ריץ'

אופן הכנת פאדג' שוקולד בציפוי גנאש:

רגע לפני: מתכון מנצח לקינוח בטעם עשיר ומרקם פאדג'י נימוח ועסיסי, מצופה גנאש שוקולד נדיב. כדור גלידת וניל הוא משלים נפלא לצד ריבוע מהפאדג'.

שימו לב: את ציפוי הגנאש מניחים על העוגה בעודה חמה, לכן יש לתזמן את סיום הכנת הגנאש עם רגע יציאת העוגה מהתנור.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מפרידים את הביצים, ומקציפים את החלבונים עם כוס סוכר אחת, אותה מוסיפים בהדרגה.

• לאחר שהקצפת מעט מתייצבת, מוסיפים את יתר מרכיבי העוגה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת כבדה וחלקה.

• מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה ויוצקים אליה את התערובת.

• מכניסים לתנור שחומם מראש לאפייה במשך לא יותר מ-35 דקות! חשוב להקפיד על כך, כדי לשמור על המרקם הייחודי של עוגת הפאדג' -רך ולא אפוי לגמרי, בשונה מעוגת שוקולד רגילה.

הכנת הציפוי: מחממים את קצפת הריץ' בסיר (אם משתמשים בשמנת - מביאים לרתיחה), קוצצים גס את השוקולד וממיסים בקצפת. מערבבים עד לקבלת מרקם שוקולדי חלק.

• מניחים את הציפוי החם על העוגה שיצאה מן התנור, ממתינים שהיא תצטנן מעט וחותכים לריבועים.

אופן ההגשה: עוגת הפאדג' היא פרווה לחלוטין, מה שהופך אותה לקינוח מצוין לסעודות שבת וחג, לצד כדור גלידת וניל.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר