ספיישל שבועות

מתכון לשבועות: עוגת גבינה חלומית של מחלבת טרה

ככה אנחנו אוהבים את עוגת הגבינה שלנו: רכה ועסיסית, במרקם חלומי נימוח ולוק יפהפה מנצח. מתכון לעוגת גבינה אפויה על בסיס פריך חמאתי עם נגיעות פקאן ומלית עשירה וקרמית (מתכונים, אוכל)

שף ברק חי חורש | כיכר השבת |
עוגת גבינה עסיסית וחלומית לשבועות (צילום: שי אפגין)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 500 גרם גבינת טוב טעם טרה
  • 250 גרם לאבנה טרה 9% (ניתן להחליף בגבינה לבנה 5%)
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2/3 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • לבסיס העוגה:
  • 100 גרם חמאה טרה
  • 160 גרם עוגיות חמאה / פתי בר
  • 1/2 2 כפות סוכר
  • פקק תמצית וניל

אופן הכנת עוגת גבינה:

רגע לפני: ככה אנחנו אוהבים את עוגת הגבינה שלנו: רכה ועסיסית, במרקם חלומי נימוח ולוק יפהפה מנצח. מתכון לעוגת גבינה אפויה על בסיס פריך חמאתי עם נגיעות פקאן ומלית עשירה של השף ברק חי חורש ממחלבת טרה.

ציוד נדרש: תבנית קפיצית עגולה בקוטר 16 ס"מ.

• מחממים תנור ל-120 מעלות.

הכנת בסיס העוגה:
• חותכים לקוביות את החמאה, מרסקים את עוגיות החמאה/הפתיבר ומערבבים היטב בקערה יחד עם הסוכר ותמצית הווניל.

• מעבירים לתבנית את התערובת, ומהדקים.

הכנת המלית:
• מפרידים בזהירות את הביצים לחלמונים וחלבונים בשני כלים.

• מערבבים בקערה את הטוב טעם, הלאבנה, החלמונים, הסוכר והקורנפלור עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

• מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים עד לקבלת קצף יציב, ומקפלים את הקצפת לתערובת הגבינות.

• יוצקים את המלית על הבסיס המהודק שבתבנית, ומכניסים לאפייה למשך שעתיים וחצי.

• מכבים את התנור, ומשאירים בתוכו את העוגה להתייצבות למשך שעתיים נוספות.

המלצת השף:

- הוסיפו לתערובת בסיס העוגה אגוזי פקאן גרוסים.

- הוסיפו לתערובת הגבינות קורט קינמון טחון.

- לאחר שהעוגה מתקררת ניתן לפזר מעל פירות יער (קפואים/טריים) מושרים בסירופ.

- הגישו את העוגה לאחר יום אחד במקרר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר