לכבוד שבת

מתכון לעוגת קרמבו תלת שכבתית, עשירה בטירוף

נדמה כי המשפט "יגעת ומצאת - תאמין" נאמר על העוגה הזו. היא מתנשאת לגובה של שלוש קומות ודורשת השקעה לא מבוטלת בהכנתה, אך התוצאה שווה את זה (מתכונים, אוכל)

אורטל כהן-חזן | כיכר השבת |
עוגת קרמבו תלת שכבתית (צילום: מתוך האינסטגרם ortal_cohen_hazan@)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לבסיס:

  • 4 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 כפות פודינג שוקולד או שוקולית

למילוי:

  • 2 מיכלים של שמנת מתוקה
  • 4 כפות אינסטנט פודינג וניל

לציפוי:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • חצי מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה

לקישוט:

  • כדורי "קליק" חומים ולבנים

אופן ההכנה:

הכנת הבסיס:

1. מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם הסוכר באופן הבא: תחילה, נותנים לחלבונים להתערבל במשך כדקה ואז מוסיפים את הסוכר בהדרגה. ממשיכים לערבל עד שמתקבל קצף קשה.

2. מוסיפים לו את החלמונים ואת הפודינג, מערבבים במשך 10 שניות במהירות גבוהה, אך לא יותר מידי, כדי לשמור על הקצף.

3. מערבבים במהירות נמוכה עוד 10 שניות. כשהקצף מתחיל להישבר, זה הזמן להפסיק.

4. נוטלים מרית ומערבבים בצורת קיפול לקבלת אחידות מושלמת.

5. משמנים את תחתית התבנית וחצי מגובהה.

6. אופים בחום של 180 מעלות, במשך 15-20 דקות, תלוי בתנור.

7. מקררים את התחתית במשך חצי שעה.

הכנת מלית הווניל:

8. מקציפים את השמנת עם הפודינג עד לקבלת קצפת יציבה ומורחים את הקרם על הבסיס האפוי.

הכנת הגנאש:

9. ממסים במיקרוגל 100 גרם שוקולד מריר עם חצי מיכל שמנת מתוקה, במשך דקה.

10. מוציאים, מערבבים קלות, מכניסים למיקרוגל לעוד 30 שניות ונותנים ערבוב אחרון כדי לקבל גנאש חלק.

11. יוצקים מעל הקרם את הגנאש.

12. מקשטים עם כדורי הקליק.

13. מקררים במשך לילה לפחות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר