רגע לפני שהם עוזבים: עוגת משמשים יפהפייה

עונת המשמשים עוד רגע נגמרת ולפני שזה קורה, מורן פינטו עם מתכון לעוגת משמשים הפוכה - עוגה מתוקה, יפהפייה וסופר קיצית. לאחר האפייה, מצננים את העוגה, מקשטים באבקת סוכר, פורסים למשולשים ומגישים לצד כדור גלידת וניל קר. יאמ! (מתכונים, אוכל)

עוגת משמשים הפוכה (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 8-10 משמשים, חצויים
  • 3-4 כפות סוכר חום
  • מרגרינה או שמן לשימון התבנית

לבלילה:

  • 3 ביצים
  • 200 גר שמן קוקוס
  • 1/2 כוס שמן
  • 5 כפות סוכר
  • 1 כף פודינג וניל
  • 1/2 1כוסות קמח (מודדים לאחר הניפוי)
  • 1 שקית אבקת אפיה

לקישוט:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. משמנים את התחתית והדפנות של תבנית עגולה במרגרינה או בשמן ומפזרים את הסוכר החום.

3. מסדרים בתבנית את חצאי המשמשים כשהחלק החתוך כלפי מטה.

4. בקערה גדולה, טורפים היטב את כל רכיבי הבלילה עד שהיא חלקה וללא גושים. יוצקים את הבלילה לתבנית, על המשמשים.

5. אופים במשך 40 דקות, מוציאים מהתנור, מצננים והופכים בזהירות על צלחת. מקשטים באבקת סוכר, פורסים ומגישים לצד כדור גלידת וניל קר.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
מה אפשר במקום שמן קוקוס?
ללא שם
2
איזה קוטר תבנית?לא יותר מידי שמן????
מיטל
1
אם אתם מאפשרים לשלוח תגובות למה אינכם עונים לשאלות לגיטימיות?
אמירה

עוד בעוגות ועוגיות: