פריכות אך רכות

מתכון לקרינקל קוקיס: עוגיות פריכות מבחוץ ורכות מבפנים

אל תתבלבלו מהמראה השטוח שלהן. העוגיות האלה אמנם פריכות מבחוץ, אך בפנים הן סופר רכות, לחות ופאדג'יות. מסוג העוגיות שתמיד צריך צנצנת מפוצצת שלהן על השיש ולא תצליחו להפסיק לזלול (מתכונים, אוכל)

עוגיות פריכות מבחוץ ורכות מבפנים (צילום: American Heritage Chocolate on Unspalsh)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 85 גרם שוקולד איכותי (רצוי כזה שמותאם לאפייה), קצוץ או מגורר
  • 120 גרם חמאה
  • 2 כוסות סוכר
  • 2 כוסות קמח (מודדים לאחר הניפוי)
  • קמצוץ קינמון (אופציונלי)
  • 1/2 כפית מלח, רצוי מלח גס
  • 3 ביצים גדולות
  • 1 כף תמצית וניל
  • 2 כפיות אבקת אפיה
לציפוי:
  • 1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה:

הכנת העוגיות אמנם לוקחת רק 15 דקות, אך בלילת הבצק צריכה להתייצב במקרר במשך שעתיים לפחות

1. בסיר קטן על אש נמוכה ממיסים את השוקולד עם החמאה תוך ערבוב לערבוב קרובות.

2. במקביל, מערבבים בקערת מיקסר גדולה את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והקינמון.

3. בקערה נפרדת, טורפים היטב את הביצים.

4. כשהשוקולד והחמאה נמסים, מכבים את האש וטורפים אותם היטב עד לקבלת רוטב חלק. יוצקים את השוקולד לתערובת הקמח ובעזרת וו הקצפה או וו גיטרה, מעבדים יחד עד שהשוקולד נטמע בקמח.

5. מוסיפים את הביצים וממשיכים לעבד את לקבלת תערובת חלקה ודי דלילה.

6. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות עד 24 שעות, להתייצבות הבלילה.

7. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה. בעזרת כף גלידה או 2 כפות, יוצרים מהבלילה כדורים קטנים בגודל שווה, מגלגלים אותם בסוכר ומסדרים בתבנית במרחק של 5 ס"מ זה מזה כיוון שהעוגיות מתפשטות באפייה.

8. אופים במשך 10 דקות או עד שהקצוות מתחילים להשחים. העוגיות יתנפחו, אך יהפכו לשטוחות לאחר שיצטננו מעט. מוציאים מהתנור, ממתינים 5-7 דקות ואז מעבירים את העוגיות לצינון מלא על רשת לפני שמגישים או מעבירים אותן לכלי אטום ושומרים בטמפרטורת החדר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר