ליד הקפה

מתכון לקוביות לימון קטנות ומטריפות

בכל פעם שאני מכינה את חיתוכיות הלימון הללו, בני משפחתי קובעים פה אחד שהפעם הן יצאו הכי מוצלחות אי פעם. יש להן תחתית חמאתית פריכה ומעל קרם לימון חמצמץ-מתקתק והכי כיף: הן מהירות וקלות להכנה (מתכונים, אוכל)

חיה דר | כיכר השבת |
לא נעים כמה שזה טעים: קוביות לימון קטנות ומטריפות (צילום: חיה דר)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לבסיס:

  • 180 גרם קוביות חמאה קרה
  • 2 כוסות קמח לבן, מנופה
  • 1/4 כוס סוכר חום בהיר
  • קורט מלח
  • 1 כף חלב או מים קרים

לקרם הלימון:

  • 4 ביצים + 2 חלמונים
  • 1 כוס סוכר
  • 1/3 כוס קמח לבן, מנופה
  • גרידה מקליפת לימון אחד
  • מיץ מ-1 לימון בינוני
  • ספריי שמן - לשימון התבנית
  • אבקת סוכר - לפידור

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית מרובעת. מכניסים את חומרי הבסיס למיקסר ומעבדים בפולסים קצרים, עד ליצירת פירורים. מעבירים לתבנית, מהדקים ומכניסים לתנור לאפייה של כ-15 דקות, עד להזהבה קלה.

2. בקערה, מערבבים את הביצים, החלמונים, הסוכר והקמח. לאחר קבלת מרקם חלק מוסיפים את הגרידה ומיץ הלימון וממשיכים לערבב. מורידים את הטמפרטורה ל-175 מעלות. יוצקים על הבסיס האפוי למחצה ואופים עוד 35 דקות. מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר. חותכים לקוביות, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

לבלוג

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר