ליד הקפה

מתכון לעוגת קפה וקינמון רכה ונימוחה

קינמון הוא אחד התבלינים האהובים עלינו. קשה להישאר אדישים לטעם ובעיקר לריח שלו. המתכון הזה אידיאלי לעוגה של שבת בבוקר, אבל את השאריות אנחנו שמחים לאכול בכל ימות השבוע (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
שכבות של אושר: עוגת קפה וקינמון בחושה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לעוגה:

  • 1 כוס סוכר מגורען
  • 1/2 כוס חמאה
  • 1 ביצה
  • 1 כוס רוויון
  • 2 כוסות קמח מנופה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח

לפירורים:

  • 1 כוס סוכר חום
  • 2 כפות קמח מנופה
  • 3 כפות חמאה מומסת
  • 1 כפית קינמון

אופן ההכנה:

1. בקערת המיקסר, מקרימים את הסוכר והחמאה. מוסיפים את הביצה ומערבבים.

2. בקערה נפרדת, מערבבים את כל המרכיבים היבשים.

3. מוסיפים לתערובת הרטובה את הרוויון ותערובת המרכיבים היבשים, לסירוגין.

4. בקערה נוספת, מערבבים את כל מרכיבי הפירורים.

5. יוצקים חצי מהבלילה לתבנית משומנת בגודל 20X30 סנטימטרים ומפזרים מעל חצי מכמות הפירורים. יוצקים מעל את שאר הבלילה ואז את הפירורים הנותרים.

6. אופים ב-170 מעלות, 30 דקות או יותר, לפי הצורך.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר