מתכון לכרעי עוף עם חצילים קלויים ברוטב עגבניות

מנת עוף חגיגית בסגנון בלקני עדין המתאימה לארוחת שבת וחג, או אירוח מעט יוצא דופן: מתכון להכנת כרעי עוף עם רצועות חצילים קלויים ברוטב עגבניות ויין לבן (מתכונים, אוכל)

כרעי עוף עם זיתים ברוטב עגבניות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 4 כרעי עוף
  • 1 חציל
  • 4 שיני שום
  • 3 עגבניות
  • 12 זיתים מגולענים
  • 1/2 בקבוק יין לבן
  • 1/2 צרור שמיר
  • מלח ופלפל
  • שמן זית למריחה
  • שמן לטיגון

אופן הכנת כרעי עוף עם זיתים ברוטב עגבניות:

רגע לפני: מנת עוף חגיגית בסגנון בלקני עדין המתאימה לארוחת שבת וחג, או אירוח מעט יוצא דופן: מתכון להכנת כרעי עוף עם רצועות חצילים קלויים ברוטב עגבניות ויין לבן.

• מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.

• חותכים את העגבניות לקוביות גסות, ופורסים את שיני השום.

• פורסים את החצילים לרצועות בינוניות ומניחים על מגש. בוזקים על הרצועות מלח גס בנדיבות, וממתינים בין 30 דקות לשעה, עד שהחצילים יגירו נוזלים.

• שוטפים את החצילים במים וסופגים בעדינות עם נייר סופג.

• מניחים את החצילים תבנית מרופדת בנייר אפיה, מברישים אותם בשמן זית ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש, עד שהחצילים ישחירו בקצוות.

• מחממים שמן לטיגון בסיר רחב, ומטגנים בו את כרעי העוף על אש גבוהה, כ-2 דקות מכל צד.

• מוסיפים למחבת את שיני השום והעגבניות ומטגנים במשך 2 דקות נוספות. מוסיפים גם את הזיתים ורצועות החצילים ומערבבים קלות. מוסיפים לסיר את היין הלבן ומביאים לרתיחה. לאחר מכן, מנמיכים לאש הנמוכה ביותר ומכסים את הסיר.

• מבשלים במשך שעתיים. מוסיפים את השמיר 30 דקות לפני סוף הבישול.

• לקראת סיום, מסירים את המכסה, מגביהים את האש ומחכים שהרוטב יצטמצם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר