מה אוכלים היום?

מתכון לחזה עוף ברוטב לימון ועשבי תיבול

חזה עוף סובל מסטיגמה של נתח יבש מדי ואנחנו כאן כדי להוכיח את ההפך המוחלט. הקלף שלנו: מרינדה מעולה של עשבי תיבול, לימון, שום ושמן זית שהופכת את העוף לסופר עסיסי. שעה של השרייה, 20 דקות על האש וזה מוכן (מתכונים, אוכל)

חזה עוף ברוטב לימון ועשבי תיבול (צילום: Shutterstock)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 4 נתחי חזה עוף בינוניים במשקל 220 גרם כל אחד
  • 1/2 1 כפיות מלח, רצוי מלח גס
  • 1/4 1 כפיות פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס + 2 כפות שמן זית
  • 1 לימון, פרוס דק לעיגולים, ללא זרעים
  • 1/4 כוס יין לבן יבש
  • 3 שיני שום, מרוסקות בעזרת סכין
  • 3 כפות תערובת עשבי תיבול טריים קצוצים, כמו מרווה, רוזמרין ותימין

אופן ההכנה:

1. מתבלים את נתחי העוף במלח ופלפל שחור משני הצדדים.

2. מניחים את הנתחים בשקית זיפלוק, מוסיפים לשקית 1/2 כוס שמן זית, יין לבן, שום מרוסק ועשבי תיבול ואוטמים את השקית היטב. מעסים את נתחי העוף מבחוץ כך שהם ייעטפו במרינדה לחלוטין ומעבירים למקרר למשך שעה אחת לפחות עד 8 שעות.

3. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת גדולה עם שוליים גבוהים על אש בינונית. מוציאים את נתחי העוף מהמרינדה ומסדרים אותם במחבת, עליהם מסדרים את פרוסות הלימון ויוצקים על הכל את המרינדה שבשקית.

4. מבשלים במשך 8 דקות עד שהעוף מקבל גוון זהוב-שחום. הופכים את העופות, מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 7 דקות נוספות, עד שהעוף מבושל לגמרי. מגישים מיד, חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר