מה אוכלים היום?

מתכון לפסטה ברוטב שום, בזיליקום, עגבניות ומוצרלה

את הרוטב בפסטה הזאת לא צריך לבשל! איך זה יכול להיות? ובכן, מדובר בטכניקה מגניבה שמייצרת פסטה קיצית מושלמת והכוכב פה הוא בכלל המיץ שיצטבר בתחתית הקערה. חשוב לציין שהכנת המנה לוקחת 9 שעות לפחות, אך אל דאגה, ב-8 וחצי שעות מתוכן לא תצטרכו לעבוד (מתכונים, אוכל)

פסטה קיצית פסטה ברוטב שום, בזיליקום, עגבניות ומוצרלה (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 5 שיני שום גדולות, מקולפות וקצוצות דק
  • בין 1/2 ל-1 כוס שמן זית
  • 12 עלי בזיליקום טריים
  • 7 עגבניות בשלות גדולות
  • מלח
  • 450 גרם פסטה מסוג ריגטוני (לא מבושלת)
  • 450 גרם מוצרלה טרייה ומומלחת קלות
  • להגשה: לחם כפרי

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה מאוד, מניחים את שיני השום הקצוצות ויוצקים מעל בין 1/2 ל-1 כוס שמן זית. מוסיפים את עלי הבזיליקום וללא ערבוב, מניחים את הקערה בצד להשרייה במשך 8 שעות.

2. לאחר 6 שעות, חותכים את העגבניות לקוביות ושופכים אותן לקערה עם השום, אך לא מערבבים. מניחים בצד.

3. לאחר שעברו 8 שעות, מביאים לרתיחה סיר מים גדול, מומלח בנדיבות ומבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, פחות דקה אחת - לדרגת עשייה אל דנטה.

4. במקביל לבישול הפסטה, חותכים את המוצרלה לקוביות קטנות.

5. מסננים את הפסטה ושופכים אותה על העגבניות שבקערה ולא מערבבים. שופכים מעל את המוצרלה ומערבבים בעדינות, "מלמעלה", רק את הפסטה והמוצרלה.

6. כשהגבינה מתרככת מעט והפסטה מצופה בשמן, מערבבים את כל תכולת הקערה. מתבלים במלח ויוצקים עוד קצת שמן זית, אם רוצים. מגישים מיד, עם לחם כפרי טעים לטבילה במיץ הנהדר שיצטבר בתחתית הקערה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר