טבעי שזה בריא

מתכון למקלות תפוחי אדמה, גזר, בטטה וסלק בתנור

צ'יפס זה לא רק תפוחי אדמה: מתכון לירקות שורש אפויים בתנור עם תיבול פיקנטי, שמתאימים כתוספת נהדרת למנה העיקרית או סתם כנשנוש קריספי עם מטבל טוב (מתכונים, אוכל)

מקלות תפוחי אדמה, גזר, בטטה וסלק בתנור (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 תפוחי אדמה
  • 1 בטטה
  • 1 סלק
  • 2 גזרים
  • שמן זית
  • מלח ופלפל

אופן הכנת צ'יפס צבעוני:

רגע לפני: צ'יפס זה לא רק תפוחי אדמה: מתכון לירקות שורש אפויים בתנור עם תיבול פיקנטי, שמתאימים כתוספת נהדרת למנה העיקרית או סתם כנשנוש קריספי עם מטבל טוב. אחרי הכל, ירקות זה בריא, ואנחנו צריכים לגלות יצירתיות ולאכול מהם כמה שיותר.

הערה: התיבול בסיסי לחלוטין, תוכלו להוסיף אבקת שום, רוטב סויה, רוטב צ'ילי, אורגנו, פטרוזיליה קצוצה או כל תוספת אחרת.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• חותכים את הירקות למקלות ארוכים, בעזרת סכין או מכשיר חיתוך.

• מייבשים היטב את הירקות, כדי שיהיו פריכים וקראנצ'ים.

• מערבבים את השמן עם מרכיבי התיבול, ומצפים את הירקות היטב מכל צד.

• שוטחים את הירקות בשכבה אחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

• מכניסים לאפייה במשך 20 דקות, כדי להפוך את הירקות פעם אחת במהלך האפייה, עד להזהבה יפה. נזהרים שלא יישרף.

• מוציאים מהתנור ומצננים מעט. שימו לב, הסלק יתקשה במהלך הצינון.

אופן ההגשה: חם. מטבלים אפשריים: הכי פשוט - קטשופ, אבל אנחנו ממליצים על הגוואקמולי הנהדר הזה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר