מה אוכלים היום?

מתכון לפלאפל אפוי רך ונימוח מבפנים וקריספי מבחוץ

אין צורך לחכות למשטר תזונה כדי לנסות את הפלאפל המעולה הזה, מלבד העובדה שהוא בריא יותר - הוא חוסך המון זמן יקר, שעות של טיגון והתעסקות עם העיסה שוב ושוב, במיוחד כשאתם מתכננים להגיש אותם לקבוצה גדולה של סועדים (מתכונים, אוכל)

פלאפל אפוי בתנור (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כוסות גרגרי חומוס שהושרו לילה במים, מסוננים ומיובשים
  • 2 שיני שום, קצוצות גס
  • 1 פלפל ירוק חריף (חלפיניו), קצוץ גס
  • 1/2 בצל צהוב, קצוץ גס
  • 1 כף כמון
  • 1/2 כפית פלפל קאיין או פפריקה חריפה
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 2 כפיות מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1 כף מיץ לימון
  • שמן

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון, טוחנים יחד גרגרי חומוס, שום, פלפל חריף, בצל, כמון, קאיין או פפריקה, פטרוזיליה, כוסברה, מלח, פלפל שחור, סודה לשתייה, מיץ לימון ו-4-5 כפות מים, עד לקבלת עיסה אחידה.

2. יוצרים כדורים בגודל שווה מהעיסה ומסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

3. מברישים כל כדור בשמן ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15-20 דקות עד שהכדורים מזהיבים. היזהרו לא לאפות אותם יותר מדי, אחרת הכדורים יתייבשו. מגישים אותם מיד, חמים, בפיתה כמובן, עם חמוס, טחינה, חמוצים, ירקות, צי'פס וחריף.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר