תמיד צריך בבית

מתכון לתערובת גרעינים בריאה וטעימה לסלטים וכריכים

תערובת גרעינים שידועה גם כן כ"ג'עלה", מתובלת היטב ומפוצצת בערכים תזונתיים, שומנים בריאים ומינרליים. הכי טעים לפזר אותה על שמנת או אבוקדו ולהוסיף לסלט או לכריך. יש כאן שומשום, זרעי צ'יה, גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה ועוד (מתכונים, אוכל)

תערובת גרעינים - ג'עלה לסלט או לכריך (צילום: Bakd&Raw by Karolin Baitinger on Unsplash)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 75 גרם שומשום
  • 50 גרם זרעי צ'יה
  • 30 גרם גרעיני דלעת
  • 50 גרם שמן זית
  • 1 כפית רוטב סויה
  • 20 גרם שמרים תזונתיים
  • 60 גרם גרעיני חמנייה או שיבולת שועל רגילה (לא אינסטנט)
  • 3-4 כפות עשבי תיבול מיובשים, כמו תימין או רוזמרין
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את כל הרכיבים ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

2. משטחים את התערובת בשכבה אחידה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ממקמים את התבנית במדף התחתון ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך 10-12 דקות. משגיחים מקרוב, כי הגרעינים עלולים להישרף מהר.

3. מצננים היטב לאחר האפייה ושומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 3 שבועות.

(צילום: Bakd&Raw by Karolin Baitinger on Unsplash)

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר