מרק תפוחי אדמה ושעועית עם קוביות קבנוס
מרק תפוחי אדמה ושעועית עם קוביות קבנוס (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה35 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 2 כוסות שעועית לבנה סוגת מושרית לילה
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים
  • 4 עגבניות בשלות
  • 1 בצל גדול
  • 6 שיני שום
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 4 כפות שמן
  • קמצוץ כמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף מלח
  • 4-5 נקניקיות קבנוס
  • 2 כפות שמן זית
  • להגשה: צ׳ילי גרוס יבש (לא חובה)

אופן הכנת מרק תפוחי אדמה ושעועית עם קוביות קבנוס:

אאא

רגע לפני: חורף מושלם מתקרב אלינו, עם שלג ורוחות וכל מה שקורה בחורף אמיתי. אין כמו להתכנס בבית, ולערוך שולחן עם ארוחה מחממת למשפחה. מתכון למרק תפוחי אדמה ושעועית עם קוביות קבנוס.

• משרים את השעועית למשך לילה במים קרים.

• מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות.

• חותכים לרבעים את העגבניות.

• קוצצים דק את הבצל וחוצים לשניים את שיני השום.

• מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

• מוסיפים את העגבניות, תפוחי האדמה, שיני השום החצויות, הפטרוזיליה והכוסברה, ומתבלים בכמון.

• מוסיפים את השעועית. מכסים במים ומבשלים במשך שעה וחצי.

• מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים.

• כשהשעועית רכה, מעבירים בזהירות את המרק למעבד מזון או טוחנים בעזרת מקל בלנדר למרקם גס וסמיך.

• חותכים לקוביות את נקניקיות הקבנוס.

• מחממים במחבת 2 כפות שמן זית ומטגנים את הקבנוס עד לקבלת גוון זהוב-שחום.

• יוצקים את המרק חם לקעריות הגשה, מפזרים מעל מעט צ'ילי חריף ומקוביות הקבנוס.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!