עוגיות בצורת פירות על שיפודים
עוגיות בצורת פירות על שיפודים (צילום: VICKIE LIU)
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1/2 2 כוסות קמח
  • 226 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • לקישוט: זיגוג רויאל אייסינג + צבעי מאכל (ניתן להשיג בחנויות המתמחות במוצרי אפייה)

אופן הכנת שיפודי עוגיות בצורת פירות:

אאא

רגע לפני: כמה היינו רוצים שהילדים ינשנשו רק פירות, אבל חופש עכשיו ומותר להתגמש. הנה חטיף קיץ מושלם ושעת יצירה לכל המשפחה: מתכון לעוגיות על שיפודים בצורת פירות של האמנית ויקי ליו.

ציוד נדרש: קיסמים, שיפודים

כמות ל-16-18 שיפודים, 5 עוגיות על כל אחד

• משרים את השיפודים במים 30 דקות לפני האפייה.

• במערבל חשמלי, טורפים את החמאה עם אבקת הסוכר עד לקבלת קרם בהיר. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל, ומערבלים עד לאיחוד. לבסוף מוסיפים את הקמח ומערבלים במהירות נמוכה, עד שמתגבש בצק.

• מחלקים את הבצק לשני כדורים שטוחים, עוטפים בנייר נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה לפחות.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

• מחממים את התנור ל-175 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• מרדדים את הבצק לעלה בעובי סנטימטר וחצי, וקורצים את ה"פירות" בטכניקות הבאות:
תות - חותכן עוגיות בצורת תות.
אבטיח - חותכים עיגול גדול לרבעים.
תפוז - חותכים עיגול בינוני לחצי.
קיווי - חותכים עיכול קטן לחצי.
אננס - חותכן מרובע קטן.

• בעדינות משחילים עד 5 עוגיות על שיפוד, במרווח של 2 ס"מ בין כל עוגייה. 

• מסדרים את השיפודים בתבנית, ואופים במשך 15-20 דקות, או עד שהעוגיות משחימות בקצוות. פקחו עין!

• לציפוי העוגיות: מערבבים צבעי מאכל עם הרויאל אייסינג, ומקשטים באופן הבא: קודם משרטטים מסגרת ואחר כך ממלאים את הפנים. נעזרים בקיסם כדי ליצור את הפרטים הקטנים.

צפו בסרטון הבא שמדגים איך לעשות את זה נכון:

וואלה!
וואלה!