מתכון לפנקייק תפוחים בציפוי שטרויזל קריספי

הפנקייק משויך אוטומטית לקטגוריית "אורחת הבוקר" - אם תשאלו אותנו, גם בערב הוא לגיטימי לחלוטין - כך או כך, הנה מתכון לפנקייק תפוחים בציפוי שטרויזל קריספי שאתם חייבים לנסות. אפשר להכין בערב את הבלילה, לטגן בבוקר ויש לכם ארוחה נהדרת (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/4 1 כוסות קמח
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1 ביצה
  • 1 כוס חלב
  • 2 כפות שמן צמחי
  • 1 תפוח
  • לציפוי השטרויזל:
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס קמח
  • 1/4 כוס שיבולת שועל
  • 45 גרם חמאה
  • 1/2 כפית קינמון

אופן הכנת פנקייק ושטרויזל:

רגע לפני: שטרויזל הוא ציפוי פירורים שמוסיפים על לחמים, מאפים ועוגות לשדרוג. ומעכשיו - גם על פנקייקס.

1. הכנת השטרויזל: בקערה בינונית, מערבבים את הסוכר החום, הקמח, שיבולת השועל והקינמון. בעזרת מזלג, מועכים את החמאה בתוך התערובת יבשה, עד לקבלת פירורים. מניחים בצד.

2. הכנת בלילת הפנקייק: בקערה נוספת, מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, המלח, הקינמון ואגוז המוסקט. מוסיפים את הביצה, החלב והשמן ומערבבים עד לאיחוד מלא.

3. מקלפים את התפוח, חותכים לקוביות, מוסיפים לבלילת הפנקייק ומערבבים היטב.

4. מחממים מחבת טפלון על אש בינונית, לכל פנקייק, יוצקים 1/4 כוס מהבלילה, מוסיפים 2 כפות מציפוי השטרויזל, מטגנים במשך 2-3 דקות, הופכים עד להזהבה-השחמה יפה משני הצדדים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר