תפוחי אדמה אקורדיון אפויים עם פסטרמה
תפוחי אדמה אקורדיון אפויים עם פסטרמה (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה10 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 10 תפוחי אדמה קטנים
  • שמן זית
  • פסטרמה בדבש של 'הוד לבן' כשרה לפסח
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

אאא

למקפידים: ניתן לקלף את תפוחי האדמה.

1. מחממים את התנור ל-230 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. שוטפים היטב את תפוחי האדמה, וחותכים כל 5 אחד מהם לפרוסות דקות, כמעט עד הסוף (ראו תמונה).

3. מסדרים בתבנית את תפוחי האדמה הפרוסים.

4. פורסים את הפסטרמה לריבועים בגודל 4X4 ס"מ, ומניחים 3 ריבועי פסטרמה בין כל חריץ בתפוחי האדמה.

5. מזלפים שמן זית על כל תפוח אדמה, מתבלים במלח ופלפל שחור.

6. אופים במשך 40 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים.