חטיף ביתי מושלם. עוגיות קווקר ללא אפייה
חטיף ביתי מושלם. עוגיות קווקר ללא אפייה (צילום: www.pickledplum.com)
  • זמן הכנה10 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1/2 כוס (125 גרם) חמאת בוטנים טבעית
  • 1 בננה בשלה קטנה, מעוכה למחית
  • 5 כפות דבש
  • 3 כפות אבקת קקאו לא ממותקת
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כוס חלב (או חלב שקדים לא ממותק לגרסת הפרווה)
  • 3 כוסות (240 גרם) שיבולת שועל אינסטנט - קוואקר
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/3 כוס שוקולד צ'יפס מיני (לא חובה)

אופן הכנת עוגיות שיבולת שועל מתוקות:

אאא

10-12 עוגיות

1. בסיר קטן על אש בינונית, מבשלים יחד את חמאת הבוטנים ומחית הבננה במשך כ-2 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מעבירים לקערה.

2. מוסיפים את שאר המרכיבים, חוץ מהשוקולד-צ'יפס, ומערבבים היטב עד ששיבולת השועל מצופה באופן שווה.

3. לוקחים 2 כפות מהתערובת, ומסדרים לעוגייה עגולה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עד לקבלת 10-12 עוגיות, ואם רוצים מניחים במרכזן שוקולד צ'יפס אחד.

4. מעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות להתייצבות. לחלופין, ניתן להקפיא במשך 30 דקות ולהעביר למקרר ל-45 דקות נוספות.

מקור