עד הצוואר, בלי גוונים

תקנות גור: אלו הפאות שמותר למכור לנשים

פאניות שמעוניינות להצטרף לרשימת המוכרות המומלצות של חסידות גור קיבלו חוברת ובה שורת הוראות על אלו פאות מותר להן למכור תוך ציות מוחלט להוראות רבני החסידות (חסידים)

פאות. אילוסטרציה (צילום: שאטרסטוק)

לקראת כינוס הנשים הענק בחסידות גור נשלחה חוברת מיוחדת אל כל נשות החסידות העוסקות בפאניות לפרנסתן בו נכתב כי באם ברצונן להתקבל לרשימת הפאניות המומלצות עליהן להתחייב לציית להוראות רבני החסידות בנושא.

בין היתר הן צריכות להתחייב לעצב פאות אך ורק באורך המותר (עד מפגש הצוואר עם הכתף הפנימית) לא במראה טבעי מידי ובלי גוונים מוגזמים.

בדף המסרים כותבים הרבנים משה פנחס זנדר, אברהם נח גוטרמן, חיים בונם שץ ואריה צבי רוטנברג כי השנה נערך כנס חיזוק בו הוגדר חלקן של הפאניות בשמירת גדרי הקדושה וכעת על רקע הכינוס הענק נוצר צורך לחדד את הדברים שוב.

לדברי הרבנים, נחשפות הפאניות לעיצובים מהעולם הגויי העלולים חלילה לטשטש את הרגישות היהודית ולכן תפקידן חשוב לעמוד על המשמר.

הרבנים מציינים כי על הפאניות להחדיר בקרב הנשים שהמראה הצנוע והעדין הוא היפה והמתאים וכך לשכנע את הנשים לשמור על צניעותן.

"הפאניות יכולה להשפיע אם תשדר שהמראה העדין הוא היפה ולא תתייחס אליו כאל אין ברירה והקרבה. תגובת אשת המקצוע חשובה לכל לקוחה מבוגרת כצעירה", נכתב.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (55%)

לא (45%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

32
חרה עליכם איך מסלפים את התורה הערב רב חי היטל
מוטי
31
פע עס שטינקט
שמחה בונים
30
רבנים חתומים על צניעות נשים הכי תמוה והיפך הצניעות למה אין רבניות שחותמות? תמוה?!
רחלי
רב זה לא כינוי למשפיע או דרשן וכד', אלא מי שקיבל סמיכה לפסוק הלכה. אשה לא יכולה לפסוק הלכה ומשכך רבנית זה כינוי לאשת רב. אשת רב לא יכולה לחתום על כזה דבר כי רבנים יכולים לתקן תקנות ולא נשיהם. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
משיב כהלכה
אז מה זה משנה עסקנים או עסקניות. הכל אותו זבל
שמשון
29
מכשילות את הרבים.
אהרון
מתעקשים לשלוח את בנותיהן ללמוד אצל מורות אשכנזיות חובשות פאה, איזה צבועים !!!
אני
והוא יישב בגיהנום עם כל הנשים שחובשות כיסוי ראש
יהודי
◄ "ראתה במוחש שהפאה הביאה לה ברכה והצלחה"! "בנועם קבלתי מכתבו מל"ג בעומר, ונהניתי במאד לקרות בו ממה שכתב שהוא וזוגתו שיחיו רואים השגחה פרטית בעיני בשר שלהם, וצריך היה להסביר לזוגתו תחי' את הענין בביאור יותר, אשר כיון שראתה במוחש איך שהפאה הביאה לה ברכה והצלחה, הרי צריכה להיות עינה טובה גם בשל אחרים
י. בן שבת
28
כי הן אינן צריכות תקנות, שכן הן צנועות מלידה, לא פיאות, לא כובעים, לא 5 ס"מ, רק כיסוי פשוט המכסה כל השיער.המרחב הציבורי החרדי מלא בפריצות.
דן סגל
חס ושלום להגיד על המוסלמיות שהן צנועות תלמד מדרשים ותראה שהן פרוצות ורק הן יכולות להכשיל את עם ישראל (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מאיר
וכמו ב"כת השאלים" היהודיות, שם יש את הסיפורים הכי מזעזעים, והכל תחת 50 כיסויים ושאלים. מה לעשות, כגודל הצביעות...
מנדי
הן לא שומרות על צניעות בהתנהגותן - וד"ל. ככל שהן יותר מתכסות ככה הן יותר פרוצות .. כמו שהיו נוהגות פעם ה"קדשות" .. אל תקטרג על בנות ישראל הצדיקות!
א
אל תסתכל על נשים, קשוט עצמך תחילה, ותתחיל בלהפסיק להגיב כמו אנטישמי וכלה בלסגור תאינטרנט. וכן דן, עברת על איסור תורה. נמאסו התגובות הילדותיות והמצוצות מהאצבע שלך. אתה חושב שזה ''מגניב''? תתבגר ילד.
לבבות
דן סגל הנכבד , בתגובתך הינך עובר על איסור של:"ולא תחונם" שכן בעקיפין אתה אומר שהם"צנועות" גם בלי תקנות והלכות אלא מלידה, צניעות היא מידה יפה אפילו לחתול קל וחומר לאדם באשר הוא ולכן ייפת ושיבחת את העם השפל ביותר עלי אדמות חטאת בלשונך, חזור בתשובה עכשיו פן יאוחר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אני
וגם מחלל שם שמים בפרהסיה.
דן סגל
27
מה מחייב את נשות גור לקנות דווקא אצל פאנית מסוימת
דן סגל
26
הפאה זה בזמן השואה בזמן השואה הגרמנים ימח שמם וזכרם לא היו מרשים שהיהודיות ילכו עם כיסויי ראש אז היו צדיקות בשואה שלקחו קש ועשו מזה פאות מקש אבל ברוך השם יש כובעים יפים ומטפחות יפות יותר מפאה פאות של היום עשויים משיער אמיתי ולא מקש וזה מחטיא את הגברים אישה שלובשת פאה עם שיער ארוך או עד הכתף עם כל צ
תקנות גור שגויות
אם אשה עם פאה מחטיאה את הגברים, אז כל אשה לא נשואה מחטיאה את הגברים עם שערותיה ויש לאסור לכל מי שלא נשואה ללכת בגילוי ראש... ואין שום איסור כזה. בימינו אפילו התירו חלק מהפוסקים לקרוא ק"ש כנגד אשה חילונית שמגלה את הראש, כי זה נעשה דבר נדוש. מנהג הפאה החל לפני חמש מאות שנה מסיבות של אופנה, ללא קשר ל
דניאל
25
קראתי את התגובות ממש מלחמת עולם. בעניין הפאות יש חילוקי דעות יש שמתירים ויש שאוסרים על כל פנים מי שרגילה בפאה לפחות כן תדאג שתהייה צנועה ולא בולטת כמו כן על מטפחת. הבעש"ט אומר כל אחד מישראל הוא אבר מהשכינה אסור להגיד שום דבר רע ל אחד מישראל לכן נשמור על אחדות חבר'ה. כל אחת יודעת איפה היא יכולה להתחז
נ
24
שאילו פאות יפות
עדינה
23
קראתי את תגובות הקוראים. חלק מהם קובעים בהחלטיות מה ה׳ רוצה, אוהב וכו׳ . מניין לכל אלה מה ה׳ רוצה ? מניין לכל אלה הידע מה יקרה לאחר 120. הרי מאז שחרב בית המקדש נתנה נבואה לשוטים !!! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
נתי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחסידים ואנ"ש: