תפוחי אדמה אפויים עם גבינות, ערמונים ופטריות
תפוחי אדמה אפויים עם גבינות, ערמונים ופטריות (צילום: אפיק גבאי)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(2 מנות):

  • 2 תפוחי אדמה אדמה גדולים
  • 1 שקית ערמונים קלופים בוואקום
  • 2 פטריות פורטבלו גדולות, חתוכות לקוביות
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • 250 מ"ל שמנת לבישול 9%
  • 100 גרם גבינת פקורינו \ פרמזן מגוררת
  • 1 בצל סגול, חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן זית

אופן הכנת תפוחי אדמה אפויים עם גבינות, ערמונים ופטריות:

אאא

1. מבשלים את תפוחי אדמה בסיר מלא מים עד לריכוך. מקלפים וחותכים לקוביות גדולות.

2. בקערה, מניחים את קוביות תפוחי האדמה, הערמונים והתבלינים.

3. מחממים כפית שמן זית במחבת קטנה, ומטגנים הפטריות והבצל כ-5 דקות. מוסיפים את השמנת, מבשלים יחד 2 דקות מערבבים ויוצקים את תכולת המחבת לקערה. מוסיפים 50 גרם גבינה מגוררת ומערבבים.

4. משמנים תבנית חרס מתכת ומעבירים אליה את תכולת הקערה. מפזרים מעל את יתרת הגבינה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהמאפה מקבל גוון זהוב יפה.