מאחורי הקלעים

כך מכשירים את פס הייצור של הסודה במפעל 'טמפו' לפני פסח

10 ימים של עבודה מאומצת - זה כל מה שצריך כדי להכשיר פס ייצור של משקה שלכאורה "אין סיכוי שתחדור אליו טיפת חמץ". צפו בתהליך (חדשות האוכל, שיווקי)

קווי הייצור של הסודה במפעל 'טמפו' הוכשרו לקראת חג הפסח והמוני בית ישראל יוכלו לשתות לרוויה את הסודה האיכותית והמבעבעת של 'טמפו' בכשרות מהדרין של בד"ץ העדה החרדית גם בחג הפסח.

תהליך הכשרת קו הייצור של הסודה לפסח נמשך כ-10 ימים שבמהלכם נותק קיטור החמץ, לאחר ריקון הקיטור והשבתתו ל-24 שעות, ממלאים אותו, מרתיחים לטמפרטורה המקסימלית ומרוקנים שוב.

בין היתר הוכשרו חדרי הסירופ, המוהלים והתרכיזים והוחלפו מסנני המים תוך ריקון, מילוי מחדש והכשרה בטמפרטורה מקסימלית. כמו כן, בוצעה שטיפה של מערכת החלפת הבקבוקים ושאר המכשור בקו הייצור.

על תהליך הייצור ניצח הרב מנדי בלוך - משגיח מטעם בד"צ העדה החרדית, בשיתוף המשגיח מטעם הרבנות הרב אברהם סעדה.

כידוע, בשנים האחרונות חלה עליה משמעותית בשתיית סודה בכל המגזרים. על פי הנתונים שפרסם משרד הבריאות במשקה מתוק ומוגז ישנם כ-30 כפיות סוכר, דבר המהווה סיכון לתחלואת סכרת, השמנת יתר, כבד שומני ומחלות לב על פי נתוני משרד הבריאות, 43 אחוזים מהסוכר שצורכים מקורו בשתייה מתוקה. עם זאת במים וסודה יש אפס אחוז סוכר.

בניגוד לתדמיתה בעבר כמשקה משעמם ומיושן האופייני לאנשים מבוגרים, כיום ישנה עלייה בפופולריות המשקה בשילוב מגמת הבריאות והוא נתפס כיוקרתי וטרנדי. מחקר של חברת נילסן מראה כי המכירות בקטגוריית הסודה עלו בכמעט 10% בין 2013 ל-2015.

הסודה מתעלה על אחיותיה מקטגוריית הממותקים, משום שהיא מצליחה לספק חווית שתייה מרעננת לא פחות מאחיותיה הממותקות, מצד אחד, ולא מביאה עמה צרות בצורת רכיבים משונים או סוכר מצד שני.

עם זאת מציעה טמפו גם סודה בטעמים לאלו שרוצים לגוון. סודה טמפו בנגיעות טעם: אננס ולימון ליים - ללא תוספת סוכר, ללא ממתיקים ובאפס קלוריות' בכשרות המהודרת של בד"צ העדה החרדית לימות השנה ובכשרות בד"צ חוג חתם סופר לפסח.

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר