בפנים מתחבאת פסיפלורה
בפנים מתחבאת פסיפלורה (צילום: אסם)
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • לקלתית:
  • 2 ביצים
  • 2 כפות שמן
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות קמח תופח אסם
  • למלית:
  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 מיכל גבינת שמנת
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל של אסם
  • 1 כוס סוכר
  • 6 פסיפלורה (במידה ומעדיפים יותר מתקתק אפשר להחליף בחבילת תרכיז מנגו קפוא)
  • 1.5 שקיות ג'לטין
  • 4 כפות מים
  • לקישוט:
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס חלב
  • 2 כפות סוכר
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל של אסם
  • תערובת מפירות העונה (נקטרינה, ענבים, פסיפלורה, דובדבן, אננס ועוד)

אופן הכנת עוגת גבינה עם פירות:

אאא

ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

הכנת הקלתית:
1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

2. במיקסר עם וו הקצפה, מקציפים ביצים, סוכר ושמן עד שמתקבלת הקצפה בהירה ותפוחה. מוסיפים קמח תופח בתנועות קיפול, עד שלא נשארים גושים בבלילה. 

3. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ-15 דקות. יש לצנן את התחתית היטב.

הכנת המלית:
4. בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג ומקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה וקשה. מוסיפים גבינה לבנה וגבינת שמנת ומקציפים עד לאיחוד.

5. חוצים את פירות הפסיפלורה ומעבירים את התוכן שלהם למסננת על מנת להוציא מהם את הגרעינים. אם השתמשתם ברכז מנגו, זה הזמן להפשיר אותו.

6. מוסיפים את רכז הפרי (פסיפלורה/ מנגו) לתערובת הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול.

7. בקערה קטנה שמים את הג'לטין עם 4 כפות מים קרים וממתינים 5 דקות לקירור. לאחר 5 דקות מכניסים את הג'לטין למיקרוגל לחימום של דקה עד שמתקבל נוזל.

8. יוצקים 1/3 ממלית הגבינה לתוך קערת הג'לטין החם, ומערבבים היטב עם מטרפה.

9. לאחר שהכול מעורבב שופכים את הגבינה עם הג'לטין ל-2/3 הגבינה שנותרה. מערבבים היטב עם מטרפה.

הרכבת העוגה
10. על התחתית האפויה שופכים את מלית הגבינה ומיישרים אותה. מכניסים את העוגה למקרר.

11. להכנת השכבה העליונה: מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל, חלב וסוכר לקצפת יציבה וקשה.

12. מוציאים את העוגה מהמקרר ומורחים מעל שכבה אחידה של הקרם.

13. חותכים את הפירות העונה שבחרתם לקוביות גסות ומסדרים בערימה במרכז העוגה.