- 5 פילטים של דג אמנון
- 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
- 1 גמבה אדומה
- 1 פלפל ירוק
- 1 פלפל צהוב
- פפריקה מרוקאית בשמן, לפי הטעם
- כף וחצי מלח
- 1/2 כוס זמן
- צרור כוסברה
- מיץ לימון
- מים
- לבחירה: פלפל חריף/שאטה
אופן ההכנה:
שמנה לב: עד שלא סיימתן את שלב ההכנה, אל תדליקו את האש.על מנת להסיר את טעמי הלוואי של הדג, תחילה השרו את הדגים בחצי ליטר מים וחצי כוס מיץ לימון למשך כ-7 דקות. שטפו אותם היטב.פזרו את גרגרי החומוס בתחתית הסיר, עליהם הניחו את הדגים.זרו את הפפריקה מעל הדגים בנדיבות, ואחר את המלח. קצצו את הפלפלים לקוביות קטנטנות, והניחו באופן אקראי מעל הדגים, כדי להקל עליכן בבחירת הכמויות, תארו לעצמכן כיצד אתן רוצות שהמנה המוכנה תיראה, ולפי זה פזרו את הפפריקה והגמבות (אם אתם אוהבים דגים חריפים, ניתן להוסיף בשלב זה גם פלפל שאטה או פלפל ירוק חריף טרי), וגם את השום הקצוץ או הכתוש כרצונכן. עכשיו הגיע שלב הנוזלים: שופכים את השמן מעל לדגים בצורה אחידה, ומעליו את המים.כמה מים? זה הסוד!אל תגדשו את הסיר במים, אלא מלאו מים עד שיגיעו לכמחצית גובה הדג. אם הדגים עדיין מעט קפואים – הם יפרישו מים ובמצב הזה הוסיפו אפילו פחות מים.בשלו את הדגים על אש גבוה כ- 30 דק', אל תבהלו גם כשהמים מבעבעים, החומוס מלמטה ישמור על הדגים שלא יחרכו. לאחר מכן הסירו את המכסה ובשלו עד שיישאר לכם רוטב סמיך שדורש חלה טרייה.אל תחכו שהדג יתקשה, תנו לו להיות רך אבל יציב.לפני ההגשה פזרו מעליו עלי כוסברה טרייה.מנה יפה, ותירוץ מעולה להזמין אורחים.תהנו.
שבת שלום.