מרכיבים:
  • 100 גרם אגוזי לוז, קלויים וקלופים
  • 200 גרם סוכר, מחולק ל-60 גרם ו-140 גרם
  • 200 גרם שמנת מתוקה
  • 50 גרם דבש
  • 2 כפות (30 גרם) מים
  • 160 גרם שוקולד חלב, קצוץ גס

אופן ההכנה:

1. בסיר על אש בינונית, מבשלים 60 גרם סוכר ומעט מים, עד שמתקבל קרמל בגוון ענברי. מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב עד שכל האגוזים מצופים בקרמל.

2. יוצקים את תכולת הסיר למגש מרופד בנייר אפיה, משטחים ככל שניתן, ומעבירים למקרר למשך שעה. טוחנים את האגוזים במעבד מזון עד לקבלת מסה נוזלית - מחית פרלינה ביתית.

3. בסיר על אש בינונית מרתיחים את השמנת המתוקה והדבש.

4. במקביל, בסיר נפרד על אש בינונית, מבשלים 140 גרם סוכר ו-2 כפות מים עד לקבלת קרמל עדין.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'כיכר השבת' ותישארו מעודכנים

5. בהדרגה, יוצקים את השמנת הרתוחה לקרמל שבסיר, ומערבבים לאיחוד מלא.

6. במד ליטר או מיכל דומה בעל שוליים גבוהים, שמים את השוקולד הקצוץ ומחית הפרלינה, יוצקים מעל את תערובת השמנת והקרמל וטוחנים היטב בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם קרמי סמיך.

7. יוצקים מיד לצנצנת זכוכית ומאחסנים בטמפרטורת החדר.

אל תשכחו לספר לנו איך יצא!

‏לסלפי-אוכל קודמים:

>> מתכון לטארט פיסטוקים ודובדבנים

>> מתכון עוגה בחושה של אגסים, שוקולד ומרציפן

>> מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס עם טוויסט

]]>