לכבוד שבת

מתכון לסלט שעועית ירוקה עם שומשום ואגוזי מלך

סלט ירוק במרקם פריך ממכר שטעים להגיש כמנת פתיחה בשולחן השבת או לצד עיקרית של בשר או עוף. מה יש בו? שעועית ירוקה מוקפצת קלות, חסה, מלפפון ונגיעות של בצל סגול עם קראנץ' כיפי של שומשום ואגוזים (מתכונים לשבת, אוכל)

חיה ללונק | כיכר השבת |
סלט שעועית ירוקה עם שומשום ואגוזי מלך (צילום: חיה ללונק)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • חבילה חסה, חתוכה לרצועות
  • 1 בצל סגול, פרוס דק
  • 1 מלפפון, פרוס לחצאי עיגולים
  • 2-3 כפות שמן זית
  • חבילת שעועית קפואה, מופשרת
  • 2-3 שיני שום, פרוסות
  • מלח גס ופלפל ארבע העונות גרוס
  • 1 כף סילאן
  • 4-5 כפות שומשום
  • 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה:

1. במחבת, מחממים את שמן הזית, מוסיפים את השעועית והשום ומתחילים להקפיץ בעזרת כף עץ.

2. מתבלים במלח גס ופלפל ארבע העונות וממשיכים לערבב ולהקפיץ.

3. מוסיפים את הסילאן, השומשום ואגוזי המלך, מקפיצים עוד דקה ומסירים מהאש.

4. בקערת הגשה, מניחים את החסה, הבצל הסגול והמלפפון, מוסיפים את השעועית הירוקה ומערבבים הכל יחד בעדינות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר