אסאדו ביין ופלפלת של מסעדת אנטריקוט
(צילום: שאטרסטוק)
אאא

מתכון לאסאדו ביין ופלפלת | כמות ל-6 סועדים 

רכיבים:

6 יחידות אסאדו עצם מס' 9 במשקל של כ 350 גר' ליחידה
2 כוסות יין אדום יבש
3 כפות סוכר חום
2 כפיות פלפלת צבעוניות
1 כף מלח אטלנטי
3 גבעולי סלרי אמריקאי
5 שיני שום קלופות
2 גבעולי רוזמרין טרי
1 שורש פטרוזיליה
2 גזרים
1 בצל לבן גדול
2 כפות קורנפלור
3 ליטר מים
3 כפות שמן זית

 
אופן ההכנה:

מחממים את שמן הזית בסיר עמוק וסוגרים את האסאדו מכל צידיו ומוציאים לתבנית עמוקה.
את כל ירקות השורש והשום מטגנים על המשקע שנוצא בסיר למשך 7 דקות על אש גבוהה.
מוסיפים את היין ומגרדים את המשקע שנוצא בסיר בעזרת כף מעץ.
מוסיפים את חומרי הטעם והרוזמרין ומצמצמים למשך 5 דקות.
מוסיפים את המים ומרתיחים. את הקורנפלקס פותחים בכוס מים ומוסיפים תוך כדי ערבוב לנוזל הרותח.
מסננים ויוצקים את הרוטב על האסאדו לכיסוי מלא של הנתחים, מכסים בנייר פרגמנט טנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 160 מעלות למשך 3 שעות.
המלצת הגשה: פירה ותפודים עם ערמונים קלויים קצוצים מעל. 

מסעדת אנריקוט | המרפא 1 ירושלים