אאא

פיצה ביתית מושלמת – אופירה פחימה

רשימת המצרכים ל – 6 מנות:

לבצק:

1 קילו קמח שמרים לפיצה ופוקאצ'ה אסם 

3 כפות סוכר גדושות

3 כפות גבינה לבנה או שמנת חמוצה

1/2 כוס שמן

2 3/4 כוסות מים פושרים

1 כף מלח

לרוטב:

1 בצל קצוץ

2 כפות אורגנו

1 כף תבלין מרגריטה לפיצה

2 עגבניות מגוררות

מלח ופלפל

1 קופסת רסק עגבניות בינונית (260 גרם)

1/3 כוס מים

2 כפות פפריקה

4 כפות שמן

גבינה צהובה או מוצרלה מגוררות

הכנה:

להכנת הבצק:

שמים בקערת המיקסר קמח, גבינה, שמן מים ומלח. מערבלים 10 דקות (הבצק דביק מאוד בשלב זה).

עוטפים בשקית ומתפיחים שעה.

אחרי שעה לשים שוב ומחלקים את הבצק ל - 2 חלקים (כל חלק יהפוך לפיצה).

מקמחים ומרדדים.

להכנת הרוטב:

מטגנים את הבצל עם שמן עד שקיפות.

מוסיפים אורגנו, תבלין מרגריטה עגבניות, מלח ופלפל, רסק עגבניות ומים, מערבבים ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את הפפריקה והשמן.

להכנת הפיצה:

מורחים את הרוטב, מפזרים גבינה צהובה או מוצרלה מגוררות ותוספות שאוהבים - עגבניות שרי, אורגנו, בזיליקום, זיתים ועוד.

אופים בתנור על חום של 180 מעלות, עד שהפיצה מזהיבה.