הבחירות הסוערות באלעד

'הפלג' תומכים בפרוש: "אפשר לדבר איתו"

במהלך כינוס בחירות לתושבי אלעד בבית הגר"צ פרידמן, הביע הגר"א דויטש תמיכה במועמדותו של ישראל פרוש לראשות העיר וחשף את בקשת הסליחה של פרוש בקבר הגר"ש אוירבך. צפו (חדשות)

הבחירות הסוערות באלעד: בכינוס לתושבי אלעד שהתקיים בביתו של הגאב"ד הגר"צ פרידמן, בהשתתפות הגר"א דויטש ממנהיגי 'הפלג הירושלמי', הובעה תמיכה במועמדות ישראל פרוש לראשות העיר אלעד.

הגר"א דויטש הסביר כי עם ישראל פרוש "אפשר לדבר", ולכן חשוב להכניס נציג לעירייה "כדי שנוכל לשמור מבפנים על העניינים הרוחניים בעיר".

הגר"א דויטש הסביר, כי למרות הביקורת נגד פרוש עקב 'יום המשטרה' שקיים בעיר בעבר, פרוש חזר בו ואף הלך לבקש על כך מחילה על קברו של ראש הישיבה הגר"ש אוירבך זצ"ל.

"כיכר השבת" מגיש את התמלול המלא מדבריו:

"אמנם כפי שהגאב"ד הגר"צ פרידמן אמר, שהמטרה העיקרית בבחירות זה כפי שראש הישיבה הגר"ש אוירבך זצוק"ל כתב במפורש באריכות על הבחירות הקודמות, שהמטרה היא להראות את כוחנו שיש כאן ציבור. כי יש לדבר הזה השפעה גם כלפי הממשלה, שתדע שיש כאן ציבור שעומד נחוש עד הסוף, וברוך השם כבר ראו את זה על ידי ההפגנות.

"אבל בוודאי שיש לנו גם מטרה שיהיה לנו נציג בעירייה. וגם אם הוא נציג אחד, הוא יכול לפעול, גם בעניינים הרוחניים של העיר אלעד, וגם לעזור לכל מי שצריך עזרה בעירייה.

"ישראל פרוש אומר שהוא התחרט שעשה את 'יום המשטרה' באלעד. הוא אמר שהוא התחרט, והלך לבקש סליחה מהגאון הרב אטינגר, ראש הישיבה באלעד. והוסיף ש'תאמינו לי או לא, כשעליתי לקבר של הסבים שלי ר' מנחם ור' משה פרוש בהר המנוחות, הלכתי אז גם לקבר של ר' שמואל זצ"ל וביקשתי ממנו מחילה', אז אחרי הכל, אפשר לדבר איתו. ולכן אם יהיה לנו נציג מבפנים, בוודאי שתהיה לכך השפעה.

"כשהרב שך אמר שללכת לבחירות זה קידוש השם, הוא התכוון כמובן לעצם הבחירות, ללא ספק. הוא דיבר על ההכרזה של 'מי לה' אלי'. לכן חשוב לעמול ולהשפיע על כל קרוב וחבר ועל מי שאפשר.

"אני שמח מהעובדה שרוב רובם של הנציגים שלנו בעיריות, כולל הנציג באלעד, כלל לא רצו לקחת על עצמם את התפקיד הזה. ואם הם בסוף עשו את זה, זה רק בגלל שזה לשם שמים, ולא בגלל שום נטיה אחרת. אלה הם הנציגים שלנו. ולכן חובה לסייע בידם בכל מה שאפשר כדי להרבות כבוד שמים".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

33
על מה ביקש סליחה?
מעניין
32
כשיגיע האינטרס יבקשו מלפיד להתחרט ויוכלו לתמוך בו
ריאלי
31
פלג לפרושים וליצמן הסיקריק, ליצמן אתה הרי יצגת ולחמת למען כספי ותקציבי כת הפלג שיוכלו להלחם נגד הדת וישראל, לא נשכח ולא נסלח
לץמן
30
מרן הגראי"ל שטיינמן זצ"ל ואחרי שבית המשפט יפסול, שרוליק יוכל ללכת להשתטח לבקש גם ממנו סליחה
גוי של שרוליק
29
אני לא כל כך אוהב את המפלגה עץ אבל נראה שהם באמת מונהגים על ידי רבנים, ואילו מה שאני שם לב, שהמנהיגים של דגל התורה הם אנשים מבוגרים הנשלטים בידי נכדיהם ומקורביהם, ולא כל כך מתקשרים, ושולטים על הסביבה שלהם
חיים
28
בקשת המחילה היא על שעשו יום השוטרים ולא יום השוטרות כמו שאנחנו אוהבים בבני תורה.
מנחם אליעזר מן
27
אחרי שהשפיל את הרב עובדיה בבחירות קודמות כעת משפיל את רבני דגל התורה. אם צריך בדרך לעבור לבקש סליחה על קבר הרב אוירבך... קטן עליו...
י.ל.
26
הוא דוד של אבא שלו . אישתו של הראש ישיבה הייתה אחות של הסבתא שלו . אשת מנחם פרוש .. אבל הוא מתבייש בזה . לכן לא הזכיר זאת..וכמדומני שסבו קבור ליד הראש ישיבה זצ"ל אז הוא הלך לבקש סליחה... חחחחח כל תזוזה שלו מצולמת ומתועדת. יפה התיעוד הזה ?
פנחס אליעזר
25
למה אין תמונה של פינדרוס בלוגו הבחירות??????
אלעד
24
אני לא מצביע לו לא לחינם הלך הזרזיר אצל העורב
ליטאי
23
לעייריה . ומאידך תכניסו את פורוש ותעזרו בזעזוע קצת למנגנון של דגל התורה בברכה חרדים מוודרנים בעיר . בינתיים פינדרוס לא יכול להתמודד נחכה למחר ...
ציפי
22
אשתו של ר' מאיר ואשתו של ר' שמואל אחיות, ור' מנחם בן דוד של הגרש"ז חוץ מזה פרוש מעולם לא היו חסידים, אלא יצגו את תלמידי הגר"א
ארי
21
ליצמן אל תמהר ליחד, עוד מעט תוכל לחתום עם אורלי לוי אבוקסיס כי חיים אמסלם נמצא שם... כי הכול כדאי כדי לסכסך ציבור בציבור. נו מה כבר אפשר לצפות מבן אדם שהפקיר בדם קר עשרות ילדים אונקולוגיים רק כדי שיכול לקבל ממנהל המחלקה קומה בשביל אשפוז של האדמור שלו
יציב
20
כל הכבוד ישראל פרוש
בועז
19
חכו ותראו בכל הארץ דגל תקבל מכות . מי שבחר ללכת לפילוג ולא על דעת גדולי התורה ישלם במזומן . ראו פינדרוס וקאליש והיד עוד נטויה
יוסי
כנראה מחר יפסלו גם את רובינשטין בבית משפט ואחרי זה את ליאון ואז יד החסידים תהיה על העליונה... אתם לא מבינים שלפסול מועמד בבית משפט זה לא הצלחה אלא כשלון חרוץ? ככה מתנהגים בסוריה.
אלעדי שפוי
18
פרוש היחיד שיודע להסתדר עם כל הציבורים באלעד גםעם ש"סניקים וגם עם אנשי ישי, עם ליטאים מכל הסוגים וגם עם הבית היהודי
נחמי קרליץ
17
הזהרו מן הצבועים-"הזבל הירושלמי"
ריאלי
16
למעלה מ1000 קולות בעיר אלעד, המלחמה היא על המנדט השני!!
אלעדי
עד יום שלישי הבא אתה יכול לקשקש חופשי אחר כך נראה את האמת
mnl
יש עתיד= 18 מנדטים+עץ=חצי מנדט= מליון קולות לפחות
איש מספרים
15
באה בגנים
james
14
רבני דגל בעיר אלעד צפויים לצאת במכתב חריף נגד פעיל בני תורה (עץ) שיזם את הזמנת החוקר הפרטי נגד פינדרוס. על המכתב יחתמו גדו"י. יצויין כי בסיעת בני תורה המקומית מכחישים קשר.
גדעון
13
תכלס עליו אף אחד לא יכול הוא תח הכי גדול שיש ומדבר בהגיון
בענין
וכי יש מישהו שעולה על מי שהרב שך זצ"ל אמר עליו בלווית אביו הסטייפלער שהסטייפלער השאיר אחריו בן כיוצא בו ממש
יהודי
12
אי אי אי ירושלימער נשאר ירושלימער, 'הלך לבקש מחילה מר' שמואל בגלל המשטרה'... וחבורת הליצנים הזו מאמינה או עושה פני מאמינה... חבורת מוקיונים שמשחקת עם האינטרסים שלה לכל הכיוונים... רק צריך שליברמן גם ילך לבקש מחילה על הקבר של ר' שמואל, ואפשר כבר להתגייס לצבא...
יציב
11
כמו שהרב דויטש אומר, רוב רובם של המועמדים לא הסכימו לקחת על עצמם את התפקיד החדש, ורק בגלל שלא היה מישהו אחר, והרבנים נורא ביקשו, אז לא היתה להם ברירה. במפלגות האחרות המועמדים התקוטטו מי יהיה ברשימה, ובאיזה מקום. בני תורה מפלגה של צדיקים לשם שמים ולא מפלגת ג'ובים ומשרות. אשריכם!
יוני
הסיבה כנראה שונה
ברוך
10
1) החשיבות לבחור; נניח שחמש חברות מים מתמודדות לספק מים לעיר, לאחד יש 10℅ רעלים ולחמישי 50℅ רעלים, חובה בסיטואציה זו לבחור ב10, ומי שלא בוחר כלל מחזק את סיכויי ה50 להבחר. 2) הרבי כותב - תוכן, "חובה לעשות מה שיכול להוציא ילד מחינוך כפירה לחינוך אמונה בעיקרי הדת (אם יש רק 2 אופציות) ע"כ ועד"ז כאן; בעי
משה בן אברהם
9
לפני תשמ"ט, חב"ד הייתה שונה מכל הציבור החרדי, כולל החסידי, בדוק!!! רק "בזכות" הרב שך זצ"ל, כאשר תקף אותם היא קבלה "הכשר" מהציבור החסידי, ובמיוחד מה"פני מנחם" זצ"ל, (לא מחרימים עדה קדושה...) עכשיו קורה אותו דבר עם "הפלג", הציבור החסידי היה נאמן ל"דגל", ולא הזכירו אותם בהמודיע והמבשר, ובוודאי שלא הזמי
יוסי
הציבור הליטאי ישמח שהפלג יקבל הכרה, הליטאים רוצים שהפלג יחיה את חייו וירד לו מהוריד, בבחירות הקודמות, היה חשוב לגמד אותם כדי לגמד אותם, עכשיו שהם גמדים, יחיו ויסבלו!
יכה יוסי
8
יש להם לפחות 2000 קולות
עץ
יש לעץ באלעד לפחות 4000 קולות יש לעץ באלעד לפחות 8000 קולות
עצניק
7
כבר חשבתי להצביע לו אבל אם הם תומכים בו אצביע לכל אחד רק לא לו
ללא שם
אם ככה אתה כותב, אז לא היה לך שום כוונה להצביע פרוש!
אלעדי ספרדי
6
תלמיד חכם מופלג ופקח מכל מילה שלו זועקת חכמה ופקחות
יהודי
5
מרנא דויטש די נהנה מהקטע.
אני
כל הכבוד!!!
יוני
4
תינוקות של בית רבן קדושים וטהורים שלא טעמו טעם חטא, לא יהיה יותר יום משטרה באלעד, תנועת בני תורה תשמור על ילדי אלעד מפגעי התקופה והציונות, ותגביה את חומת ההתבדלות, שאיפתם של ילדי אלעד תהיה להיות גדולי הדור של עם ישראל ולא שוטרים וחיילים של מדינת ישראל.
יוני
תמשיך לחיות בהפלס לדמין גזירות ואחר כך "תמסור נפש" לבטל אותם אולי בנורוגיה יש גזירות כנראה אתה חי שם
mnl
3
יום המשטרה הוא רק דוגמה אחת לחרדקיותו המתנ"ס שלו מפרסם חוגים לילדים מחיידריים שאוזנינו תצילנה אבל פינדרוס- מהאנשים המוערכים על ידי מרן הגר"ש אויערבאך זצ"ל- הוא הרשע ופרוש הוא הצדיק. מה לא עושים כדי לדפוק את רבי חיים קנייבסקי שליט"א. הכל עושים.
מנחם מתנ"ס
2
עם 10 או 3
אליהו
1
מחר בג"צ יכריע אם פינדרוס יהיה ראש עיריית אלעד, או שפרוש יזכה מן ההפקר.
ללא שם

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: