אאא

אם מישהו היה מאשר לכם לחטט במטבח של מומחית הסדר היפנית, מארי קונדו, הייתם עושים את זה? בואו נהיה כנים: אנחנו ניתן הכל כדי לראות מה היא שומרת בארונות שלה.

בגלל זה היינו מוקסמים לקרוא כתבה שבה נחשפו כלי המטבח שלה. טוב, אם נדייק, ה-donabes שלה. היא מחזיקה שלושה מהם. שלושה! שמחה משולשת. לכל אחד יש מטרה אחרת, כמו לבשל מרק מיסו או להכין אורז.

אבל רגע, מה זה donabe? זה סיר בישול יפני מסורתי, העשוי מחרס, שמדהים עד כמה הוא פונקציונלי. הוא מיוצר מחומר מיוחד, הדפנות העבים שלו שומרים ומפיצים חום באופן שווה ומאפשרים בישול עדין. תחשבו על זה כעל הגרסה האלגנטית של יפן לתנור ההולנדי.

אתם יכולים לקנות אחד כזה באמזון תמורת 40-100$. אחד שמיוצר בעבודת יד של אומן, ישמור על חום טוב יותר וישמש כפריט נוי על השיש שלכם. למעשה, מסעדות רבות משתמשות בסירים אלו ומציגות אותם לראווה.

המנה הראשונה שמארי קונדו אי פעם הכינה בדונייב שלה היה מרק עוף של אמא שלה. השראה.