ניוקי ברוטב עגבניות שרי ופלפלים צבעוניים
ניוקי ברוטב עגבניות שרי ופלפלים צבעוניים (צילום: תהילה גלעדי)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 8 פלפלים צבעוניים קטנים או 2 פלפלים צבעוניים (בכל צבע אהוב) קצוצים לקוביות
  • 8-10 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
  • 8 זיתי קלמטה / זיתים שחורים, מגולענים
  • 3 שיני שום, פרוסות
  • 4 כפות שמן זית
  • קמצוץ רוזמרין יבש (אופציונלי)
  • מלח גרוס ופלפל שחור גרוס
  • 1 חבילת ניוקי, מבושלים לפי ההוראות שעל האריזה

אופן ההכנה:

אאא

1. מחממים את שמן הזית בסיר רחב ומטגנים את הפלפלים עד שהם מתרככים ומשנים צבע.

2. מוסיפים לסיר את השום והזיתים, מטגנים עד שהשום ריחני ומוסיפים את העגבניות. מטגנים 2-3 דקות בלבד, מתבלים ומערבבים היטב לספיגת טעמים.

3. מוסיפים את הניוקי שבושל מראש, מערבבים קלות (נזהרים לא לערבב יותר מדי) ומסירים מהאש.