מה אוכלים היום?

מתכון למרק תירס קטיפתי עם כרישה וגזר

תושבי כדור הארץ מתחלקים לשני חלקים: אלו שאוהבים מרק ואוכלים אותו בכל ימות השנה ומנגד, אלו שטוענים כי הוא מתאים רק לימי החורף הקרים ואנחנו כאן בשביל לשנות את דעתם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מרק תירס קטיפתי עם כרישה וגזר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כרישה, חתוכה לפרוסות דקות
  • 2 גזרים קצוצים
  • 4 כוסות גרעיני תירס
  • ⅓ כוס יין לבן
  • 4 כוסות ציר מרק ירקות
  • 1 כפית כמון טחון
  • ¾ כוס שמנת (לא חובה)
  • ½ כפית פלפל קאיין טחון ועוד מעט לקישוט
  • קורט מלח גס
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כף חמאה
  • 1 כף בזיליקום קצוץ, לקישוט

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול, מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הכרישה והגזר ומטגנים קלות במשך 5-6 דקות, עד לריכוך קל. מניחים בצד כוס אחת של גרעיני תירס לקישוט; מוסיפים את התירס שנותר לסיר וממשיכים לבשל עד שכל הירקות רכים מאוד, עוד 2-3 דקות.

2. מוסיפים את היין לסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים כמעט לחלוטין, במשך 7-9 דקות. מוסיפים את ציר המרק ומביאים את התערובת לרתיחה.

3. מתבלים את המרק עם כמון, פלפל קאיין, מלח גס ופלפל שחור. ממשיכים להרתיח עד שהמרק מפתח טעם טוב, במשך 30-40 דקות.

4. מרסקים את המרק באמצעות בלנדר ידני (ניתן להשתמש גם בבלנדר רגיל או מעבד מזון) עד לקבלת מרקם חלק. לקבלת אפקט משיי נוסף, מסננים את המרק הטהור דרך מסננת דקיקה. טועמים את המרק ומתבלים שוב במלח ופלפל לפי הצורך. אם מחליטים להשתמש בשמנת, זה הזמן להוסיפה לסיר ולהביא שוב לרתיחה.

5. במחבת קטנה, ממסים את החמאה בחום בינוני. מוסיפים את כוס גרעיני תירס והשמן ומקפיצים עד שהם נהיים רכים וזהובים קלות, במשך 3-5 דקות.

6. יוצקים את המרק לקערות ומקשטים עם 2 כפות גרעיני תירס, 1 כף בזיליקום קצוץ וקמצוץ של פלפל קאיין. מגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר