מתכון לממרח בננות מקורמלות עם וניל וקינמון שסוגר הרבה פינות

לפעמים העיניים שלנו גדולות מהבטן ונותרות לנו יותר מדי בננות בשלות שרק ממתינות שיעשו איתן משהו. אבל שייק בננה ומאפינס בננה כל כך מיצו את עצמם, אז החלטנו ללכת על ממרח בננות שהולך מעולה עם לחם, טוסט. ניתן לטבול בתוכו תפוחים/אגסים, למלא בתוך קרפ או סתם לאכול בכפית (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
ממרח בננות (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 2 בננות בשלות בגודל בינוני/גדול, מרוסקות (בערך 1/4-1/2 כוס)
  • 1/2 כוס סוכר חום בהיר
  • 1/4 כוס חמאה לא מלוחה/מרגרינה בטעם חמאה
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 2 כפיות קינמון, או לפי הטעם
  • 1 כף תמצית וניל, או לפי הטעם
  • 2 כפיות מחית וניל, או לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. בסיר בינוני לא מכוסה, משלבים את הבננות, הסוכר, החמאה/המרגרינה ומיץ הלימון על אש בינונית-גבוהה ומאפשרים לתערובת להתבשל במשך 15-20 דקות, או עד שהיא מסמיכה ברמה הרצויה, תוך ערבוב לעתים קרובות. הריבה ממשיכה להתעבות כשהיא מתקררת.

2. מנמיכים את החום, מוסיפים את הקינמון והווניל ומערבבים יחד.

3. מעבירים את הריבה לצנצנת זכוכית ומאחסנים בטמפרטורת החדר, עד חמישה ימים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר