מה נאכל היום?

מתכון למפרום טריפוליטאי בתוספת בצלצלים

מפרום הוא מאכל המורכב ממעין קציצות בשר שמתובלות היטב, מטוגנות ונתחבות לתוך שתי פרוסות תפו"א ומעל הכל נשפך רוטב עסיסי המשלים את המנה כולה. בגרסה זו נוספו גם בצלצלים קטנים המעשירים את טעמה אפילו יותר (מתכונים, אוכל)

אושרית אברג'יל | כיכר השבת |
מפרום בתוספת בצלצלים (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 4 תפו"א גדולים, חתוכים לפרוסות זוגיות (כמו סנדוויץ' שמחובר רק בקצה)

למילוי הבשרי:

  • 200 גרם בשר טחון
  • 4 שיני שום כתושות
  • צרור כוסברה, פטרוזיליה ועלי סלרי קצוצים
  • 1 בצל קצוץ ומטוגן
  • 2 ביצים
  • 1 פרוסת לחם רטובה וקצוצה
  • 1 תפו"א מגורר דק מאד
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית ראס אל חנות
  • 1 כפית תבלין עמבה
  • 1 כפית פפריקה
  • פלפל שחור ומלח

לציפוי:

  • 2 ביצים
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כפית כורכום
  • מעט פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל שחור
  • קמח
  • לפיזור בתבנית: 8 בצלצלי שאלוט / בצלצלים קטנים / בצל חתוך לרבעים

לרוטב:

  • 2 כפות רוטב צ'ילי
  • 1 כף רוטב סויה
  • 3 כפות שמן
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כף גריל עוף
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל עם שמן בנדיבות. מצננים.

2. מכינים את מילוי הבשר: מערבבים בקערה את כל המרכיבים יחדיו. מוסיפים לעיסה את הבצל המטוגן, יחד עם השמן ושוב מערבבים.

3. ממלאים כל זוג פרוסות תפו"א בבשר.

4.מכינים 2 קערות: באחת מניחים את הקמח ובשניה מערבבים את כל שאר מרכיבי הציפוי.

5. טובלים בקמח ומצפים היטב בתערובת הביצה.

6. מטגנים בשמן חצי עמוק מ-2 הצדדים. מניחים על נייר סופג.

7. מניחים בתבנית את הקציצות ומסביב מפזרים את הבצלים.

8. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל מרכיביו יחדיו ושופכים את כולו מעל הקציצות.

9. מכסים ואופים בחום של 200 מעלות, במשך 45 דקות. פותחים ורואים שהרוטב הצטמצם ונהיה סמיך. פותחים לעוד 2 דקות ומוציאים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר