מפרום בתוספת בצלצלים
מפרום בתוספת בצלצלים (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
  • זמן הכנהשעה ו-20 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 4 תפו"א גדולים, חתוכים לפרוסות זוגיות (כמו סנדוויץ' שמחובר רק בקצה)
  • למילוי הבשרי:
  • 200 גרם בשר טחון
  • 4 שיני שום כתושות
  • צרור כוסברה, פטרוזיליה ועלי סלרי קצוצים
  • 1 בצל קצוץ ומטוגן
  • 2 ביצים
  • 1 פרוסת לחם רטובה וקצוצה
  • 1 תפו"א מגורר דק מאד
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית ראס אל חנות
  • 1 כפית תבלין עמבה
  • 1 כפית פפריקה
  • פלפל שחור ומלח
  • לציפוי:
  • 2 ביצים
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כפית כורכום
  • מעט פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל שחור
  • קמח
  • לפיזור בתבנית: 8 בצלצלי שאלוט / בצלצלים קטנים / בצל חתוך לרבעים
  • לרוטב:
  • 2 כפות רוטב צ'ילי
  • 1 כף רוטב סויה
  • 3 כפות שמן
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כף גריל עוף

אופן ההכנה:

אאא

1. מטגנים את הבצל עם שמן בנדיבות. מצננים.

2. מכינים את מילוי הבשר: מערבבים בקערה את כל המרכיבים יחדיו. מוסיפים לעיסה את הבצל המטוגן, יחד עם השמן ושוב מערבבים. 

3. ממלאים כל זוג פרוסות תפו"א בבשר.

4.מכינים 2 קערות: באחת מניחים את הקמח ובשניה מערבבים את כל שאר מרכיבי הציפוי.

5. טובלים בקמח ומצפים היטב בתערובת הביצה.

6. מטגנים בשמן חצי עמוק מ-2 הצדדים. מניחים על נייר סופג. 

7. מניחים בתבנית את הקציצות ומסביב מפזרים את הבצלים.

8. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל מרכיביו יחדיו ושופכים את כולו מעל הקציצות.

9. מכסים ואופים בחום של 200 מעלות, במשך 45 דקות. פותחים ורואים שהרוטב הצטמצם ונהיה סמיך. פותחים לעוד 2 דקות ומוציאים.