תוצרת בית

מתכון לקרקרים בטעם גבינה - שהולכים נהדר עם כל מטבל וגם בלעדיו

סיפור אמיתי: רכשנו בסופרמרקט חפיסת קרקרים בטעם גבינה ולאחר שטעמנו אותם, לא יכולנו שלא לחשוב: 'אנחנו יכולים ליצור כאלה מאפס ולגרום להם להיות טעימים בהרבה' וכך נהגה המתכון הזה. הם יתאימו במיוחד להגשה בערבי הלביבות שתערכו בחנוכה הקרוב, להשקיט את הרעב של הילדים על הבוקר או אפילו לנשנוש בין הארוחות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
קרקרים בטעם גבינה שהולכים נהדר עם כל מטבל - וגם בלעדיו (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • ½1 כוסות קמח לבן, מנופה
  • ¼1 כפיות מלח גס
  • 2 כוסות גבינת צ'דר, מגורדת
  • קורט צ'ילי גרוס
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן, מגוררת
  • 1/2 כוס חמאה קרה לא מלוחה, חתוכה לקוביות
  • 1/4 כוס מים קרים / יותר, לפי הצורך

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות. מרפדים שתי תבניות שטוחות בנייר אפייה.

2. בקערת מעבד המזון, מערבבים את הקמח עם המלח, הצ'ילי, הצ'דר והפרמזן, עד לאיחוד. מוסיפים את החמאה ומערבלים עד שהתערובת מקבלת מרקם מחוספס, במשך 1-2 דקות.

3. מוסיפים את המים ומערבבים עד שהבצק יוצר כדור סביב הלהב. אם הבצק נראה יבש, מוסיפים עוד מים, 1-2 כפות בכל פעם.

4. מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 סנטימטר, על משטח מקומח קלות. חותכים לריבועים בגודל 2.5 סנטימטרים ומעבירים לתבניות האפייה המוכנות.

5. בעזרת קצה של סכין קטנה או מזלג, יוצרים חור במרכז כל קרקר. אופים את הקרקרים עד שהם זהובים ופריכים, במשך 14-16 דקות. מצננים לחלוטין לפני ההגשה.

מאחסנים את הקרקרים בכלי אטום לאוויר בטמפרטורת החדר, עד שבוע.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר