• זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • לרוטב:
  • 2 כפות חמאת בוטנים טבעית
  • 1 כף שמן שומשום
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף סוכר חום
  • מיץ מליים אחד
  • מלח גס, לפי הטעם
  • לסלט:
  • 115 גרם נודלס
  • 1/2 ראש חסה אייסברג, פרוסה דק
  • 1 מלפפון, קלוף וחצוי לפרוסות דקות
  • צרור עלי כוסברה טריה, קצוצה גס
  • 1/4 כוס בוטנים לא מלוחים קלויים, קצוצים גס
  • 1 ליים, חתוך לרבעים

אופן ההכנה:

אאא

1. מביאים לרתיחה סיר מים גדול. מוסיפים את האטריות ומבשלים לפי ההוראות המצוינות על החבילה, עד למצב אל-דנטה. מסננים ומניחים בצד.

2. מכינים את הרוטב: בעזרת מעבד מזון, מערבבים את חמאת הבוטנים, שמן השומשום, רוטב הסויה, הסוכר החום, מיץ הליים ו-1/4 כוס מים קרים. מתבלים לפי הטעם במלח גס. מניחים בצד.

3. מרכיבים את הסלט: בקערה גדולה, מקפיצים יחד את החסה והמלפפון. מכניסים את האטריות ואז מוסיפים את הרוטב ומקפיצים שוב. מעבירים לצלחת הגשה, מקשטים בכוסברה, בוטנים ופלחי ליים.