תוצרת בית

מתכון למקלות גבינה פריכים של אושרית אברג'יל

רצועות של גבינה צהובה נמתחת שעטופים בבצק קריספי ומצופים שוב בגבינה צהובה, שומשום וקצח - נשמע חלום, לא? ובכן, חלומות נועדו שנגשים אותם וכל זאת, ב-25 דקות עבודה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מקלות גבינה פריכים של אושרית אברג'יל (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3 כוסות קמח כוסמין לבן, מנופה
  • 220 גרם קוביות חמאה, רכה
  • 1 ביצה
  • 1 כפית טימין יבש
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/3 כוס מים + יותר, במידת הצורך
  • 1 כוס פתיתי גבינה צהובה
  • 1/2 כוס שומשום
  • 1 כף מלח שטוחה
לציפוי:
  • 1 ביצה
  • חופן פתיתי גבינה צהובה
  • קצח
  • שומשום

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות. בקערה עם וו גיטרה מניחים את הקמח, הטימין, השומשום והמלח. מוסיפים את החמאה, הביצה ושמן הזית ומתחילים לעבד לבצק. מדי פעם מוסיפים את המים, לפי הצורך, עד לקבלת בצק רק ונעים לעבודה.

2. מכדררים לבצק ומרדדים על משטח מקומח לעובי של כ-1 ס"מ. מפזרים מעל את הגבינה הצהובה ומרדדים שוב.

3. חותכים למקלות בעובי הרצוי, מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל את הגבינה הצהובה, הקצח והשומשום - לפי הטעם.

4. מניחים בתבנית המרופדת בנייר אפייה (ניתן לצופף) ומכניסים לתנור. אופים במשך 20-25 דקות או עד לקבלת גוון זהוב כהה. מעבירים לרשת עד לצינון מוחלט ושומרים בכלי אטום. ניתן להקפיא.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר