מתכון לרוטב הולנדייז קטיפתי שלב אחר שלב

מתכון לרוטב הולנדייז קטיפתי שתרצו למזוג על כל מנה בערך. אין כאן קיצורי דרך. עקבו אחר ההוראות שלב אחר שלב כדי לקבל רוטב מושלם ונטול תקלות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
רוטב הולנדייז (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 113 גרם חמאה
  • 4 חלמונים
  • מיץ מלימון שלם, סחוט היטב
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

1. ממיסים את החמאה בסיר או במיקרוגל ומניחים את הנוזל שהתקבל בסמוך לאש כיריים דולקת כדי לשמור על החום.

2. במקביל, מביאים לרתיחה סיר עם מים בגובה 5 ס"מ.

3. תוך כדי שהמים בתהליך רתיחה, טורפים ידנית באינטנסיביות את החלמונים עד שהם מקבלים גוון צהבהב חיוור ומכפילים את גודלם. עושים זאת בקערת מתכת גדולה יותר מקוטר סיר המים.

4. מוסיפים את מיץ הלימון לחלמונים, טורפים לאיחוד מלא ואז מניחים את הקערה מעל סיר המים הרותחים. ממשיכים לטרוף במהירות במשך 30 שניות נוספות.

5. תוך כדי הטריפה, מוסיפים את החמאה בזילוף איטי, עד שהיא משולבת לחלוטין עם החלמונים והרוטב הכפיל את נפחו. מורידים מיד מהאש, מוסיפים את המלח וטורפים עוד 2 דקות. מגישים מיד כשהרוטב בטמפרטורה חמימה ונעימה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר