אאא

 

סלון האירוח הופך בקלות לאולם אירועים משפחתח (צילום: אלעד גונן)
סלון האירוח הופך בקלות לאולם אירועים משפחתי (צילום: אלעד גונן)
הגדלה
  • הדיירים - זוג בגיל השלישי.
  • השטח - 220 מ"ר.
  • עיצוב פנים - אביטל&בלהה ממשרד אדריכלות פנים We-design

צמד המעצבות, אביטל ובלהה, נקראו לעצב את הבית שהיה במשך 30 שנה בית פעיל שלא נח לרגע למשפחה ברוכת ילדים ירושלמית.

משנישאו הילדים וכל הגוזלים כבר עזבו את הקן, הצרכים השתנו, ובעלי הבית ביקשו להתאים את הבית לייעוד העכשוי - אירוח בשבתות וחגים וקיום שמחות משפחתיות בבית.

האתגרים שהוצבו לפתחם היו רבים: ליצור חללים גדולים, לצמצם חדרי שינה, ליצור יחידה מרווחת ונפרדת לבעלי הבית, לשמור על איזורי שירות שיתאימו לאירוח ואירועים ובעיקר...להחדיר את הנוף הירושלמי המטריף הביתה פנימה.

בעלת הבית, כחובבת אומנות אשר נוטה במיוחד למראה טבעי וחם ומחוברת לחומרים אוטנתיים, ביקשה לתת אופי כזה לחדרים השונים אך יחד עם זאת לא הסכימה לוותר על פרקטיקה אופטימלית וזרימה נכונה בכל אחד מחללי הדירה.

המעצבות נענו לאתגר ועמלו ליצור פתרון תכנוני אשר יפריד את איזור חדרי המגורים מכל שאר החלל הציבורי ע"י בניית פרוזדור ארוך וחם.

המסדרון הארוך יצר הפרדה ברורה בין חלל המגורים לחלל האירוח (צילום: אלעד גונן)
המסדרון הארוך יצר הפרדה ברורה בין חלל המגורים לחלל האירוח (צילום: אלעד גונן)
הגדלה
כיור נטילת ידיים כפריט עיצובי השובר את קו העין במסדרון (צילום: אלעד גונן)
כיור נטילת ידיים כפריט עיצובי השובר את קו העין במסדרון הארוך (צילום: אלעד גונן)
הגדלה

חדר השינה מוקם בסופו של הפרוזדור על מנת לייצור איזור שקט ורחוק מהמולת האירוח, ולעומת זאת שירותי האורחים מוקמו בתחילתו על מנת לשמש את האורחים ללא הפרת פרטיותם של בעלי הדירה בחלל המגורים.

שטחי המרפסות צומצמו כדי למקסם את גודל החלל המרכזי בבית. והמרפסת שנותרה, תוכננה להוות המשך רציף לסלון ולאפשר בכך קיום אירועים משפחתיים גדולים.

דלתות היציאה למרפסת מאפשרי מפתח רחב לחיבורו עם הסלון (צילום: אלעד גונן)
דלתות היציאה למרפסת מאפשרים מפתח רחב לחיבורה עם הסלון (צילום: אלעד גונן)
הגדלה

מפתחי החלונות והמרפסות תוכננו כולם על מנת להכניס את הנוף הירושלמי הביתה פנימה, אך אחד מהאתגרים היותר גדולים היה תכנון החלון הפונה לנוף אשר נפרס לכל אורכו של הסלון ובייצור מיוחד הוזמנה יחידת זכוכית ארוכה אחת שהישוותה לנוף מראה משכר וציורי.

פינת הישיבה תוכננה כך שתאפשר התכנסות משפחתית לצד השולחן הסלוני (צילום: אלעד גונן)
פינת הישיבה תוכננה כך שתאפשר התכנסות משפחתית לצד השולחן הסלוני (צילום: אלעד גונן)
הגדלה
יושבי השולחן מוקפים מכל עבריהם בנוף המשכר (צילום: אלעד גונן)
יושבי השולחן מוקפים מכל עבריהם בנוף המשכר (צילום: אלעד גונן)
הגדלה
שילוב הצבעים בפינת הישיבה משווה לסלון מראה עדכני (צילום: אלעד גונן)
שילוב הצבעים בפינת הישיבה משווה לסלון מראה עדכני (צילום: אלעד גונן)
הגדלה

המעצבות השתמשו בחומרים המקנים אוירה חמה וביתית - הרבה מוטיבים טבעיים של מראה עץ לצד אריחים וחיפויים בגווני ירוק טבעי אלגנטיים אך יחד עם זאת השתדלו לאפשר זרימה נוחה בכל חללי הדירה, החל מהמטבח המאובזר שנבנה כבירתה של עקרת הבית, דרך סלון האירוח שתוכנן בקפידה תוך שמירת ויטרנות היודאייקה הנוסטלגיות מחד, אך מאידך ללא שבירת הקו העדכני והחדשני בו תוכנן הבית.

המטבח נתחם עם חיפוי עמוד שהשתלב להפליא למרות על אף אילוצי הקונסטרוקציה (צילום: אלעד גונן)
המטבח נתחם עם חיפוי עמוד שהשתלב להפליא למרות ועל אף אילוצי הקונסטרוקציה (צילום: אלעד גונן)
הגדלה
מראה העץ החמים גולש מתוך המטבח אל פני הסלון לשמירת הרצף העיצובי (צילום: אלעד גונן)
מראה העץ החמים גולש מתוך המטבח אל פני הסלון לשמירת הרצף העיצובי (צילום: אלעד גונן)
הגדלה
פינת אוכל קטנה הנחבאית מאחורי העמוד תוכננה לשימוש היומיומי של בעלי הבית (צילום: אלעד גונן)
פינת אוכל קטנה הנחבאית מאחורי העמוד תוכננה לשימוש היומיומי של בעלי הבית (צילום: אלעד גונן)
הגדלה
מראה כפרי וחם המשתלב להפליא בתכנון המוקפד של המטבח העדכני (צילום: אלעד גונן)
מראה כפרי וחם המשתלב להפליא בתכנון המוקפד של המטבח העדכני (צילום: אלעד גונן)
הגדלה
במטבח נוצלו כל השטחים האפשרים לארונות אחסון   (צילום: אלעד גונן)
במטבח נוצלו כל השטחים האפשרים לארונות אחסון (צילום: אלעד גונן)
הגדלה

הקבלן המבצע (Jstone) הונחה להשתמש בחומרים הכי איכותיים וביחד עם צוות המעצבות תוך הקפדה וגימור יוצאי דופן לכל אורך הבניה, קיבלה לידיה עקרת הבית את ממלכת האירוח שתשמר בתוכה את הקן המשפחתי החם אותו ביקשה לטפח אל מול נופה הקסום של עיר הקודש ירושלים, בהדר ובפאר השמורים רק לדירות יוקרה.

----

אביטל ובלהה - We - Design:

באינסטגרם >>

אביטל:052-6968884

(לוואצאפ לחצו כאן>>)

בלהה: 052-7470789

(לוואצאפ לחצו כאן>>)

www.we-design.co.il

הצבע שנבחר לחלל המרכזי תורם אף הוא את חלקו למראה החמים והמשפחתי
הצבע שנבחר לחלל המרכזי תורם אף הוא את חלקו למראה החמים והמשפחתי (צילום: אלעד גונן)
חדרי הרחצה והשירות בקו נקי ויוקרתי
חדרי הרחצה והשירות בקו נקי ויוקרתי (צילום: אלעד גונן)
חיפוי קירות חדרי הרחצה שמטפס לו עד קו התקרה
חיפוי קירות חדרי הרחצה שמטפס לו עד קו התקרה (צילום: אלעד גונן)
 (צילום: אלעד גונן)
טוש עמידה לצד אמבטיה מנימלסטית המופרדים מחלל החד על ידי קיר חוצץ
טוש עמידה לצד אמבטיה מנימלסטית המופרדים מחלל החד על ידי קיר חוצץ (צילום: אלעד גונן)
גם בחדרי הרחצה הצליחו המעצבות להשרות קו יוקרתי וחמים
גם בחדרי הרחצה הצליחו המעצבות להשרות קו יוקרתי וחמים (צילום: אלעד גונן)