תגלית ארכיאולוגית

ליד הכותל: סליק נשק ירדני ממלחמת ששת הימים

מצבור נשק מימי מלחמת ששת הימים, נמצאה היום בחפירה מתחת ללובי של אתר מנהרות הכותל המערבי • בין הפריטים: מחסניות מלאות בכדורים, כידון וחלקי רובה נוספים (מעניין)

מישאל לוי | כיכר השבת |
(צילום: יולי שוורץ, רשות העתיקות)

"סליק" תחמושת ירדני נחשף היום (רביעי) בחפירות רשות העתיקות מתחת ללובי של אתר מנהרות הכותל המערבי. התחמושת הוסתרה בקרקעיתו של בור מים מתקופת המנדט הבריטי. חבלני משטרת ישראל הגיעו למקום ובדקו את הפריטים.

לדברי ד"ר ברק מוניקנדם-גבעון ותהילה שדיאל, מנהלי החפירה מטעם רשות העתיקות: "במהלך חפירת בור המים חיכתה לנו הפתעה: כעשר מחסניות מלאות של מקלעי ברן וחלקים מרובה לי אנפילד הבריטי".

"לרוב אנחנו מוצאים בחפירות ממצאים עתיקים מלפני אלף או אלפיים שנה, אבל הפעם, זכינו לדרישת שלום שהוקפאה בזמן, בת 53 שנים. ככל הנראה, זהו מצבור נשק שהוטמן במכוון על ידי חיילי הליגיון הירדני במהלך מלחמת ששת-הימים, אולי בזמן שצה"ל שחרר את העיר העתיקה. בור המים שחפרנו שימש את מבני המגורים של שכונת המוגרבים שהיתה בנויה באזור רחבת הכותל של היום".

אסף פרץ מרשות העתיקות, שזיהה את התחמושת, סיפר כי "מדובר בתחמושת שיוצרה בבריטניה במפעלי Greenwood and Batley LTD, שנמצא בלידס, יורקשייר. לפי הסימנים על כרכוב (החלק האחורי) הכדורים, התחמושת יוצרה בשנת 1956 והגיעה לידי הליגיון הירדני".

"חשיפת סליק התחמושת למקלעי ברן, מתאימה לשני מקלעים אחרים שנמצאו לפני כעשר שנים בבור מים אחר ברחבת הכותל המערבי, בחפירתה של ד"ר שלומית וקסלר-בדולח מרשות העתיקות", הוסיף פרץ.

בתוך תעלות הביוב: המחבוא של הכהן הגדול בחורבן הבית (צילום: כיכר השבת)

מהקרן למורשת הכותל המערבי נמסר: "שמחנו לגלות בכותל המערבי גם ארכיאולוגיה בת זמננו שמלמדת על שהתנהל כאן במלחמת ששת הימים. תגלית זו מחזקת את המורשת והחשיבות של שחרור הכותל המערבי עבור עם ישראל כולו".

לפני כחודש, פרסמו רשות העתיקות והקרן למורשת הכותל המערבי כי בחפירה הארכיאולוגית נחשפה מערכת תת קרקעית מסקרנת חצובה בסלע מימי בית שני, למרגלותיו של מבנה ציבור מרשים בן 1400 שנה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר