חלות לשבת מקמח כוסמין
חלות לשבת מקמח כוסמין (צילום: מורן פינטו)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 ק"ג קמח כוסמין לבן (ניתן להחליף בקמח לבן רגיל), מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/4 כוס סוכר (אפשר להוסיף יותר)
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/4 2 כוסות מים
  • 1 כף מלח
  • 1 ביצה טרופה להברשה
  • שומשום לקישוט

אופן ההכנה:

אאא

1. במיקסר עם וו לישה, מניחים את כל המרכיבים - מלבד המלח. מעבדים במשך 2 דקות ואז מוסיפים את המלח.

2. מעבדים את הבצק במשך 10 דקות מלאות (חשוב מאוד).

3. מכסים את קערת הבצק ומניחים להתפחה במקום חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים וכל חלק מחלקים ל-4 חלקים שווים, כך שיתקבלו 16 חתיכות בצק בגודל שווה.

5. קולעים 4 חלות מ-4 רצועות כל אחת. הנה מדריך וידאו איך לעשות את זה בקלות:

 
 
View this post on Instagram

A post shared by chef moran pinto- Gourmet (@mpinto166_food) on Feb 19, 2020 at 1:39pm PST

6. מסדרים את החלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים שוב.

7. מברישים את החלות בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהחלות מקבלות גוון זהוב-שחום עמוק ויפה.

איך שומרים על החלות טריות ורכות עד להגשה?
לאחר האפייה, מצננים את החלות על רשת ולאחר שהן קרות לגמרי, עוטפים כל חלה בניילון נצמד ומקפיאים. 20 דקות לפני ההגשה, מפשירים את החלות על הפלטה.