לכבוד שבת

מתכון לחלות מקמח כוסמין וטיפ לשמירה על טריות מקסימלית

קשה לחשוב על דברים חיוביים בהקשר של קורונה, וגם כשזה חיובי - המשמעות שלילית מאוד. מלבד! יתרון אחד בולט: מאז הקורונה אנחנו אופים את החלות לשבת בבית - וזה מושלם (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
חלות לשבת מקמח כוסמין (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח כוסמין לבן (ניתן להחליף בקמח לבן רגיל), מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/4 כוס סוכר (אפשר להוסיף יותר)
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/4 2 כוסות מים
  • 1 כף מלח
  • 1 ביצה טרופה להברשה
  • שומשום לקישוט

אופן ההכנה:

1. במיקסר עם וו לישה, מניחים את כל המרכיבים - מלבד המלח. מעבדים במשך 2 דקות ואז מוסיפים את המלח.

2. מעבדים את הבצק במשך 10 דקות מלאות (חשוב מאוד).

3. מכסים את קערת הבצק ומניחים להתפחה במקום חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים וכל חלק מחלקים ל-4 חלקים שווים, כך שיתקבלו 16 חתיכות בצק בגודל שווה.

5. קולעים 4 חלות מ-4 רצועות כל אחת. הנה מדריך וידאו איך לעשות את זה בקלות:

6. מסדרים את החלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים שוב.

7. מברישים את החלות בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהחלות מקבלות גוון זהוב-שחום עמוק ויפה.

איך שומרים על החלות טריות ורכות עד להגשה?
לאחר האפייה, מצננים את החלות על רשת ולאחר שהן קרות לגמרי, עוטפים כל חלה בניילון נצמד ומקפיאים. 20 דקות לפני ההגשה, מפשירים את החלות על הפלטה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר