רוטב לטבילת ירקות חתוכים או כתוספת לכריכים
רוטב לטבילת ירקות חתוכים או כתוספת לכריכים (צילום: Shayda Torabi on Unsplash)
  • זמן הכנה10 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 60 גרם פילה אנשובי בשמן
  • 1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום
  • 2 כפות עירית קצוצה או שאלוט טרי קצוץ
  • 1 כף צלפים מסוננים ושטופים
  • 1 כוס מיונז (או יותר, לפי העדפה אישית)
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

אאא

מתכון ל-2 כוסות רוטב

1. במעבד מזון או בעזרת מוט בלנדר, טוחנים יחד את האנשובי, הפטרוזיליה, החומץ, העירית / השאלוט והצלפים במשך 3 דקות, עד שהתערובת כמעט נוזלית.

2. מוסיפים את המיונז, ממשיכים לטחון ותוך כדי מתבלים בפלפל שחור.

3. כשהתערובת הופכת לרוטב אחיד, מעבירים לכלי אטום ומצננים במקרר במשך שעה לפחות לפני השימוש.