פרעצל חם תוצרת בית
פרעצל חם תוצרת בית (צילום: מורן פינטו)
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 500 גרם קמח לבן - שוקלים לאחר הניפוי
  • 1 כף שמרים
  • 1/4 1 כוסות מים
  • 3 כפות סוכר
  • 50 מ"ל שמן
  • 1 כף מלח
  • לבישול הפרעצלים:
  • 1.5 ליטר מים
  • 1 כף מלח
  • 3 כפות אבקת סודה לשתייה
  • לציפוי:
  • מלח גס או תערובת של בצל מיובש, פרג ושומשום

אופן ההכנה:

אאא

1. במיקסר עם וו לישה, מניחים את כל מרכיבי הבצק ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד שנפרד מהדפנות, אך עדיין דביק בתחתית.

2. מכסים את קערת הבצק ומניחים להתפחה במשך שעה.

3. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים על משטח עבודה מקומח. מרדדים כל כדור לרצועה, כששני הקצוות דקים והמרכז עבה, ואז קושרים לצורת לחמניית קשר.

4. בסיר גדול, מרתיחים את מי הבישול עם המלח והסודה לשתייה. כשהמים רותחים, מכניסים כל פרעצל ל-10 שניות ומוציאים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

5. מפזרים על הפרעצלים מלח גס או תערובת בצל, פרג ושומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 18 דקות.