מלכת אנגליה פנתה לדוכסית קייט: הפסיקי ללבוש חצאיות קצרות

מלכת אנגליה אליזבת השנייה, פנתה לדוכסית קייט מידלטון, וביקשה ממנה להתלבש בצניעות. לפי הדיווח ב"דיילי מייל", המלכה לא אהבה את חצאיותיה הקצרות של קייט (סטייל)

מלכת אנגליה אליזבת השנייה (צילום: shutterstock)

מלכת בריטניה אליזבת השנייה ביקשה מהדוכסית קייט מידלטון (רעייתו של נכדה), לשנות את אופי הלבוש שלה לקראת ביקור ממלכתי שתערוך בקרוב באוסטרליה. אליזבת השנייה, שמה דגש בעיקר על אורך חצאיותיה של מידלטון, כך נכתב בצהובון "דיילי מייל".

מידלטון עצמה, זוכה לשבחים בעיתונות הרכילות בעולם בשל אופי לבושה המוקפד והמכובד לשיטתם של מבקרי אופנהרבים. אולם לאחרונה, היא החלה לקצר באורך חצאיותיה, דבר שמלכת אנגליה, כנראה לא אהבה.

בין היתר, כך דווח בצהובון, המלכה דורשת מקייט ללבוש מעתה שמלות ארוכות בלבד, וזאת בכדי להפוך אותה למלכותית יותר מאי פעם.

בין היתר, בכדי לשנות את מלתחת הבגדים של הדוכסית, שלחה מלכת אנגליה את מעצבת הבגדים של בית המלוכה אל קייט, בכדי שתתפור עבורה סט ביגוד צנוע ומכובד יותר.

בתוך כך, הבוקר פרסמו גדולי ישראל קריאה מיוחדת לנשות ישראל, להתחזק בשמירה על גדרי הצניעות: "זה מהדברים העיקריים מאוד וח"ו אם אין צניעות כתוב 'ושב מאחריך' הינו סילוק שכינה ח"ו" כתבו הרבנים.

"לדאבוננו יש ירידה גדולה גם בחלק מהמחנה הנמנים על ה' ותורתו ונכשלים ומכשילים בזה את הרבים", כותבים גדולי ישראל, "ועל כן עניין גדול הוא להרבות בקביעת שיעורים בהלכות אלו וגם ללמוד שיש בזה עוון של מחטיאי הרבים ואשרי המזהירים והנזהרים בזה". על המכתב חתומים מרן הגר"ח קניבסקי, מרן הגראי"ל שטיינמן והגאב"ד הגר"נ קרליץ.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

20
אתם יודעים שקייט יהודיה מאמא?
מידי פעם
19
מישהו עובר שם על מה שהוא כותב? איזה רדידות! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
meirmsl
18
נשים נשואות נראות כמו רווקות. חבל.
מיכל
כיסוי הראש לא נועד להוות "היכר" בין נשואה לרווקה! זאת טעות!! וטעות זאת מובילה לטעות הפטאלית, שכיסוי ראש חלקי זה בסדר, והעיקר "שיש היכר". אבל אין שום זכר לכך בהלכה, או במקורות לאיסור גילוי הראש. לשון הגמ' בכתובות (עב.) היא "אזהרה לבנות ישראל", ומשמע רווקות ונשואות, ולא מוזכר כלל שצריך להיות היכר ב
יצחק
17
לא יאה ולא נאה לאתר חרדי לפרסם כתבה כזו. גדולי ישראל הם שיורו דרכנו. אין לנו לקחת דוגמא ממלכים ומלכות שונים.
מ
ברור שרק דעת הרבנים היא זאת שקובעת אבל אפשר לראות מכאן בצורה מוחשית שבת מלך צריכה ללכת בלבוש צנוע, וזה מה שמכבד אותה יותר. (דוגמא לאלה שעדיין לא הפנימו ולא מבינות את זה..)
yosi
שחצאית מיני זה לא בשבילה
שפוי
16
ואפי' המלכה חובשת כובע. וכמובן אוכלת רק בד''ץ
לאחר העיון
רק נשות ישראל הצדקניות הולכות עם פאות! מצינו כמה פעמים בדברי האחרונים שהנשים הלובשות פאה מוזכרות בשם "צדקניות". הגאון בעל שלטי הגיבורים, שחי בתקופת הבית יוסף וכל גדולי האחרונים, כתב: "ואע"ג דאמרינן סוף פרק קמא דערכין (דף ז:) דפאה נכרית המחוברת לשיער ממש דהוי כגופה ממש, מכל מקום לא נאסר בשביל כך ל
חיים
15
פרומרית...
דוד
14
לא צמו שובבים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אדמו״ר
13
עם כתבות כאלו ידיעות שלא מוסיפות כלום לאדם חרדי והיזכור גדולי ישראל בכתבה ממש ממש מזעזע ולא לענין
בושה וחרפה
12
היא לובשת בגדים של שנות השמונים ואז היא רוצה שגם קייטי תלבש כאלה וחוץ מזה ירידת הדורות וכולם מקצרים את החצאיות
סיון
11
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אלי מגיד

עוד באופנה:

שני צדדים לטבעת

||
8

ירוקות מקנאה

||
2
ש

מגשימת החלומות

בשיתוף סטודיו שרה בר שי|מקודם|
36

||
5
ש

ללבוש ולצאת

מאמע בשיתוף חן פאשן|מקודם|
15

ש

הכי מתוקים:

כיכר בשיתוף NEXT|מקודם|
3
||
1