להרשים בלי מאמץ

מתכון לפרוסות תפוחי אדמה מוקרמים בתנור - דומינו דופינואז

תפוחי אדמה פרוסים דק, מסודרים צפוף בתבנית עגולה ונאפים היטב עם שמנת עשירה בעשבי תיבול. אין דרך לטעות כאן - זו עומדת להיות אחת המנות השוות שתכינו אי פעם (מתכונים, אוכל)

פרוסות תפוחי אדמה מוקרמים בתנור (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 15 גרם חמאה רכה
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה בינוניים בקליפה זהובה דקה, לא מקולפים אך שטופים היטב
  • 4 עלי דפנה, קרועים לשניים
  • 1/4 1 כוסות שמנת לבישול
  • 1 שן שום, כתושה
  • 3 ענפי תימין - רק העלים
  • 1 ענף רוזמרין - רק העלים, קצוצים
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-150 מעלות, ומצפים בחמאה את החלק הפנימי של תבנית עגולה עם שוליים גבוהים, בקוטר 22 ס"מ.

2. בעזרת מנדולינה, פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות, עורמים אותן לערימות ומסדרים אותן כשהן עומדות כמו דומינו (לא שוכבות זו על זו, אלא עומדות). ראשית מעמידים מעגל חיצוני צפוף של פרוסות תפוחי אדמה ואת השאר מעמידים במרכז המעגל.

3. דוחפים את עלי הדפנה בין פרוסות תפוחי האדמה.

4. בקערה, מערבבים היטב את השמנת עם השום, התימין והרוזמרין ומתבלים במלח ופלפל שחור. יוצקים את התערובת על תפוחי אדמה.

5. אופים במשך שעה או עד שתפוחי האדמה רכים ומבושלים. אם אתם רוצים שתפוחי האדמה יהיו פריכים יותר, בסוף האפייה מגביהים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים 10-15 דקות נוספות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר