סלסת עגבניות צלויות עם פלפלים חריפים
סלסת עגבניות צלויות עם פלפלים חריפים (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 3 עגבניות גדולות, חצויות
  • 1/2 בצל לבן בינוני
  • 1 פלפל אדום חריף, חצוי לאורך
  • 1 פלפל ירוק חריף, חצוי לאורך
  • 2 שיני שום
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כוס ציר ירקות או מים + אבקת מרק

אופן ההכנה:

אאא

1. מסדרים את חצאי העגבניות, הבצל והפלפלים בתבנית אפייה, מתבלים במלח ופלפל שחור וצולים בתנור על מצב גריל במשך 15 דקות או עד שהירקות חרוכים בחלקם ומבושלים - אך לא לגמרי רכים.

2. מעבירים את תכולת התבנית לסיר, יוצקים מעל את ציר הירקות או המים עם מעט אבקת מרק ומביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה. לאחר שהכל מבעבע, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 10 דקות נוספות. מסירים מהאש.

3. ממתינים שהתבשיל יצטנן קלות ואז טוחנים עם מוט בלנדר עד למרקם הרצוי. מגישים מיד.