• זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 560 גרם רביולי במילוי גבינות, קנוי
  • 2 עגבניות גדולות
  • 3/4 כוס ממרח עגבניות מיובשות
  • 2 כפות חמאה
  • 4 שיני שום, כתושות
  • ½2 כפות קמח, מנופה
  • ¾1 כוסות חלב
  • 1/3 כוס שמנת לבישול
  • מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • קורט צ'ילי גרוס
  • 1/3 כוס גבינת פרמזן, מגוררת דק
  • 1/2 כוס בזיליקום טרי, קצוץ

אופן ההכנה:

אאא

1. מביאים סיר גדול עם מים לרתיחה. מוסיפים פנימה את הרביולי והעגבניות החיות. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות המצוינות על גבי האריזה ואת העגבניות עד שקליפותיהן נסדקות כהוגן (אם זה לא קורה לאחר 6 דקות, מסמנים צורת איקס בתחתית העגבניות ומבשלים אותן עוד כשתי דקות), מסירים את העגבניות מהסיר ונותנים להן לנוח עד שמתקררות מעט וניתן לגעת בהן. מקלפים, נפטרים מהגרעינים ופורסים לקוביות. מסננים את הפסטה.

2. בזמן שהפסטה מתבשלת, מכינים את הרוטב: במחבת גדולה ועמוקה ממסים את החמאה, על אש בינונית. מוסיפים את השום ומטגנים במשך 30 שניות ואז מוסיפים את הקמח ומבשלים, תוך ערבוב מתמיד, במשך דקה וחצי. תוך כדי ערבוב, מוסיפים לאט לאט את החלב והשמנת.

3. מוסיפים את העגבניות המיובשות ומערבבים להפרדת הגושים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומוסיפים את הצ'ילי. מבשלים את הרוטב עד שהוא מסמיך, מביאים לרתיחה קלה, תוך כדי ערבוב מתמיד ואז מנמיכים את האש ומוסיפים את גבינת הפרמזן והעגבניות החתוכות. מבשלים עד שהגבינה נמסה, תוך ערבוב תדיר.

4. מדללים את הרוטב עם 1/4 כוס חלב נוספת, במידת הצורך. מוסיפים את הרביולי המבושל לרוטב ומקפיצים לציפוי אחיד ואז מוסיפים חצי מכמות הבזיליקום הקצוץ. מגישים את הרביולים חמים עם שאר הבזיליקום מעל.