קציצות בשר ועוף ברוטב
קציצות בשר ועוף ברוטב (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 500 גרם עוף טחון
  • צרור כוסברה, טחונה במעבד מזון או קצוצה היטב
  • 2 בצלים, טחונים במעבד מזון או קצוצים היטב
  • מלח ופלפל שחור
  • קמצוץ קינמון
  • לרוטב:
  • 4 כפות שמן
  • 1/2 כוס חמוציות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • מלח ופלפל שחור
  • קמצוץ קינמון
  • 2 כוסות מים

אופן ההכנה:

אאא

1. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה גדולה, עד לקבלת עיסה אחידה.

בשלב זה אפשר פשוט לטגן אותן ולהגיש אותן בגרסה יבשה, או להמשיך לבישול ברוטב:

2. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בסיר גדול ורחב ומבשלים על אש בינונית. כשהרוטב מבעבע, יוצרים עיגולים שווים מהעיסה ומסדרים בסיר.

3. מכסים ומבשלים במשך 40 דקות על אש בינונית.