סוכות תשפ"א 2020

מתכון לפוקאצ'ה רכה ועסיסית שתמיד מצליחה

השפית מורן פינטו עם מתכון לפוקאצ'ות רכות ועסיסיות מבפנים וקראסט מענג מבחוץ שהכי טעים להגיש עם גבינות ומגוון מטבלים. כך תכינו בעצמכם לחם איטלקי מושלם - ולא תאמינו כמה זה קל (מתכונים, אוכל)

פוקאצ'ה רכה ועסיסית (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 500 גרם קמח לבן או כוסמין לבן, לאחר ניפוי
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפיות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 300 מ"ל מים פושרים
תוספות:
  • שמן זית
  • מלח גס
  • תימין טרי, קצוץ

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, השמרים, שמן הזית, הסוכר והמלח.

2. מוסיפים את המים ותוך כדי מערבבים עם כף סיליקון או כף עץ עד לקבלת בצק רך.

3. מזלפים שמן זית על הבצק, מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים במשך 50 דקות.

4. בידיים משומנות, תולשים חופן בצק גדול, מעבירים למשטח עבודה נקי ופותחים את חתיכת הבצק ללחם שטוח. עם כריות האצבעות יוצרים שקעים בבצק וחוזרים על הפעולה עד שכל הפוקאצ'ות מוכנות לאפייה.

5. מסדרים את הפוקאצ'ות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים עליהן עוד מעט שמן זית, מפזרים מלח גס ותימין ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות או עד שהפוקאצ'ות מזהיבות ומשחימות בצדדים.

(צילום: מורן פינטו)

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר