פוקאצ'ה רכה ועסיסית
פוקאצ'ה רכה ועסיסית (צילום: מורן פינטו)
  • זמן הכנהשעה ו-30 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 500 גרם קמח לבן או כוסמין לבן, לאחר ניפוי
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפיות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 300 מ"ל מים פושרים
  • תוספות:
  • שמן זית
  • מלח גס
  • תימין טרי, קצוץ

אופן ההכנה:

אאא

1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, השמרים, שמן הזית, הסוכר והמלח.

2. מוסיפים את המים ותוך כדי מערבבים עם כף סיליקון או כף עץ עד לקבלת בצק רך.

3. מזלפים שמן זית על הבצק, מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים במשך 50 דקות.

4. בידיים משומנות, תולשים חופן בצק גדול, מעבירים למשטח עבודה נקי ופותחים את חתיכת הבצק ללחם שטוח. עם כריות האצבעות יוצרים שקעים בבצק וחוזרים על הפעולה עד שכל הפוקאצ'ות מוכנות לאפייה.

5. מסדרים את הפוקאצ'ות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים עליהן עוד מעט שמן זית,  מפזרים מלח גס ותימין ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות או עד שהפוקאצ'ות מזהיבות ומשחימות בצדדים.

 (צילום: מורן פינטו)