מתכון לגרמולטה - רוטב איטלקי מושלם (לא פסטו)

אמרתם רוטב איטלקי, אמרתם "פסטו" לא? אז לא. הכירו את הרוטב הבא: גְּרֶמוֹלׇטַה - והוא פשוט מושלם. מתכון לרוטב גרמולטה שמבוסס על פטרוזיליה, לימון ושום ונותן קיק מתוחכם לדגים, עוף, בשר וגם פסטות למיניהן, מרקים ותבשילים (מתכונים, אוכל)

רוטב גרמולטה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כוס עלי פטרוזיליה, קצוצים היטב
  • 2 שיני שום, כתושות דק
  • גרידת קליפה מלימון אחד
  • 2 כפיות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/8-1/4 כפית מלח גס
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • קמצוץ צ'ילי גרוס (לא חובה)

אופן ההכנה:

מתכון ל-3/4 כוס רוטב

בקערה, מערבבים היטב את כל המרכיבים מלבד הצ'ילי הגרוס עד לקבלת רוטב אחיד. טועמים, ומוסיפים עוד מעט מיץ לימון, לרוטב חמצמץ יותר. לרוטב דליל יותר מוסיפים שמן זית. לבסוף מוסיפים את הצ'ילי הגרוס ומערבבים יחד.

שומרים בכלי אטום במקרר עד שבוע.

הרוטב הוא תוספת קטנה ומעולה לדגים, עוף, בשר וגם פסטות למיניהן, מרקים ותבשילים, אך באופן מסורתי הוא מוגש מעל אוסובוקו מבושל היטב - והנה מתכון מצוין.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר