סלט אבוקדו ועשבי תיבול
סלט אבוקדו ועשבי תיבול (צילום: Taylor Heery on Unsplash)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • צרור כוסברה גדול
  • צרור פטרוזיליה גדול
  • 2 ענפי בצל ירוק, קצוצים דק מאוד
  • 1 פלפל ירוק חריף (חלפיניו), ללא זרעים, קצוץ דק מאוד
  • 1-2 שיני שום מגורדות דק או כתושות
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום (ניתן להחליף בכל חומץ אחר)
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 4 אבוקדו בשלים אך מוצקים, חצויים ופרוסים לאורך
  • 4 כפיות צלפים, מסוננים
  • פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

אאא

1. שומרים בצד כוס של עלי כוסברה שלמים וקוצצים את שאר הצרור. שומרים בצד גם כוס של עלי פטרוזיליה שלמים וקוצצים את שאר הצרור. מערבבים בקערה גדולה רק את הכוסברה והפטרוזיליה הקצוצות. בעלים שבכוסות משתמשים בהמשך.

2. מוסיפים לקערה את הבצל הירוק, הפלפל החריף, השום, המלח, החומץ והשמן, מערבבים היטב, טועמים ומוסיפים עוד קצת מלח או חומץ, אם צריך.

הרכבת הסלט: בצלחת הגשה גדולה ושטוחה או ב-4 צלחות הגשה אישיות, מפזרים את עלי הכוסברה והפטרוזיליה השלמים בשכבה אחת. מסדרים מעל את פרוסות האבוקדו, מתבלים אותן במעט מלח ויוצקים עליהן את רוטב עשבי התיבול. מפזרים מעל פלפל שחור ומגישים.