1. שומרים בצד כוס של עלי כוסברה שלמים וקוצצים את שאר הצרור. שומרים בצד גם כוס של עלי פטרוזיליה שלמים וקוצצים את שאר הצרור. מערבבים בקערה גדולה רק את הכוסברה והפטרוזיליה הקצוצות. בעלים שבכוסות משתמשים בהמשך.
2. מוסיפים לקערה את הבצל הירוק, הפלפל החריף, השום, המלח, החומץ והשמן, מערבבים היטב, טועמים ומוסיפים עוד קצת מלח או חומץ, אם צריך.
הרכבת הסלט: בצלחת הגשה גדולה ושטוחה או ב-4 צלחות הגשה אישיות, מפזרים את עלי הכוסברה והפטרוזיליה השלמים בשכבה אחת. מסדרים מעל את פרוסות האבוקדו, מתבלים אותן במעט מלח ויוצקים עליהן את רוטב עשבי התיבול. מפזרים מעל פלפל שחור ומגישים.